DIY

Ripped jeans

Het was erop of eronder. De broek was rijk voor de prullenbak of ik moest hem afknippen.. Toch heb ik het geprobeerd en uiteindelijk mijn eigen ripped jeans gecreëerd. En eerlijk is eerlijk ik ben blij met het resultaat!

ripped jeans1

We beginnen met een oude broek, zoals je misschien ziet zit er een nagellijm druppel op de rechter broekspijp. Geen gezicht natuurlijk. Ik heb de broek aangetrokken en vervolgens met een stift stippen gezet en ook op dezelfde hoogte op de andere broekspijp. Dit is veel makkelijker om het te doen wanneer de broek aan is. Een broek bestaat uit horizontale en verticale draden. Wat je dan doet is horizontale strepen knippen. Ik dacht aan het begin: ‘Dit gaat niet lukken..’ Je broek zit namelijk vol met knippen die er niet uit zien haha!

ripped jeans

Dan is het een kwestie van de verticale draden eruit trekken. In het begin is het even een gedoe, het schiet niet op en je hebt echt het idee dat je je broek verknipt. De verticale draden trok ik eruit met een pincet. Wat ik heb gedaan is met mijn middelvinger en wijsvinger door de eerste geknipt streep steken en mijn duim op de lap stof plaatsen. Zo ging het voor mij in ieder geval goed. Als je een stuk gedaan hebt, krijg je het resultaat als hier boven.

ripped jeans3

Wat je dan doet is doorgaan. Kleine stroken knippen, grote stroken knippen, links, rechts en ga zo maar door. De geraffelde randjes maakt ik door weer de horizontale draden uit je lapje stof te trekken (met een pincet). Hiervoor moet je met je handen zoals ik hierboven beschreef heel veel kracht zetten. Want zo pak je de horizontale draden en niet de verticale draden.

Het resultaat:

ripped jeans2

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annemae
    20 augustus 2016 at 15:05

    Staat je leuk Beau! X

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge