Persoonlijk

Personal talk | School en werk

Hee Hallo! Eigenlijk is het te lang geleden dat ik een persoonlijke update heb gegeven. Tijd om weer eens lekker over mijzelf te kletsen! Let’s talk about my personal life, want er gaat het een en andere veranderen!

CMD

CMD staat voor Communication and Multimedia Design, de opleiding die ik begonnen ben. Een opleiding waarin je alles leert over usability, interactieve ontwerp en HTML/CSS/JavaScript. Ik heb het er vreselijk naar mijn zin, leer keer op keer nieuwe dingen, ik sta gemiddeld een 7,2 (vind ik prima!) en ik ga met plezier naar school. Toch gaat er wat veranderen… Ik stop.

Dit is natuurlijk niet zomaar besloten. Ik zat even in een diepe put. CMD is namelijk onwijs breed en ik wist al wat ik wilde. Over webdesign werd er maar een klein deel besproken. Je leert wel echt hoe je stappen zet en dat je eerst moet gaan brainstormen, prototypes moet maken en schetsen. Alleen de laatste periode was echt tof. Je eigen portfolio website bouwen. Dat is ook wat ik gedaan heb en ik realiseerde dat ik hier het gelukkigst van werd. Toen ben ik na gaan denken. Is dit wat ik wil, wil ik nog drie jaar keihard knokken? Of ga ik verder kijken?

Solliciteren

Ik wist wel dat ik niet zomaar zou stoppen. Zoals mijn moeder altijd zijn je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Ik ging opzoek naar een baan en paste mijn brieven aan op de bedrijven waarop ik solliciteerde. Precies vorige jaar kon je lezen dat solliciteren echt niet op schoot. Nu had ik opeens twee bedrijven en mocht ik op gesprek komen. Bij de ene was ik door naar de tweede ronde en bij de andere was er maar 1 ronde. Ik heb gekozen voor de baan met één ronde. Ik was daar woensdagmiddag langs geweest en donderdagmiddag werd ik al gebeld of ik wilde starten.

Ik ga werken als content beheerder bij Zitmaxx wonen. Een bedrijf met meubilair. Hier ga ik alle foto’s bewerken en schrijf ik de stukjes die bij het product horen voor op de website (dit ligt veel meer, bij wat ik wil). Immers bewerk ik nu ook foto’s en schrijf ik stukjes. En dan gaat het heel hard. Ik mag nog twee weken genieten van mijn mini vakantie en dan ga ik 40 uur aan de bak!

En dan

Eigenlijk ga ik eerst kijken hoe die 40 uur werken verlopen, vervolgens wil ik na de zomervakantie een thuisstudie beginnen en dan echt alleen het webdesignen. Dat is wat ik wil en wat ik op dit moment graag wil doen.

Welke baan zou jij het liefste willen uitoefenen?

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Amylia
  13 juni 2017 at 19:45

  Heel veel succes met je zoektoch naar wat je écht wil, komt helemaal goed!

 • Reply
  annelotte
  13 juni 2017 at 19:52

  Respect voor je keuze om te stoppen! Blijven doorgaan met de studie was een veilige keuze geweest, maar dit is wellicht veel beter voor jou!
  Webdesign is natuurlijk ook super tof…
  Succes!

 • Reply
  Sandra
  13 juni 2017 at 20:13

  Wat een goede beslissing! En gefeliciteerd met je baan! Ik ken Zitmaxx, dus ik ben benieuwd! Ik heb verschillende favoriete baantjes, die ik eigenlijk het liefst afwisselend uitvoer. Haha…

 • Reply
  TessaC
  13 juni 2017 at 20:13

  Succes en wat een lef zo’n keuze! Ik ben zelf ook snel aan het werk gegaan en later genoeg bijgeleerd wat echt passend was. In de praktijk leer je toch het meest!

 • Reply
  Astrid - IkhouvanBeauty
  13 juni 2017 at 21:40

  Wat goed dat je een ander plan klaar hebt nu je gestopt bent met school. Succes met je baan en straks met je nieuwe opleiding!
  Astrid – IkhouvanBeauty blogde onlangs over: Spam je blog #5My Profile

 • Reply
  Cindy Reyns
  14 juni 2017 at 08:04

  Wauw moedig dat je stopt. Ik heb dit ook gedaan tijdens mijn studie kleuteronderwijs om toch kinderverzorging te gaan studeren. Niet iedereen begrijpt dat maar gelukkig dat je ouders je wel steunen. Mijn droomjob zou schrijfster zijn en daar ben ik al hard mee bezig. Door middel van mijn blog maar vooral door vaak verhalen te schrijven. Op een dag kan ik misschien ooit een boek uitgeven.

 • Reply
  Jessica J.
  14 juni 2017 at 10:19

  Moedig dat je die stap gezet hebt! Succes op je nieuwe werkplek. 🙂
  Jessica J. blogde onlangs over: My scentful life #57 • Warpigs, theesnuffelen en dagje Vlaams-BrabantMy Profile

 • Reply
  Karen
  14 juni 2017 at 15:14

  Proficiat met het binnenhalen van de job! Veel succes!

 • Reply
  Natalie
  14 juni 2017 at 21:36

  Het is inderdaad niet zo gemakkelijk om te beslissen welke richting je uitgaat. Ik heb ook eerst jaartje iets anders geprobeerd, dat dan toch niet mijn ding bleek te zijn.

  • Reply
   Beaudine
   15 juni 2017 at 13:35

   Ik dacht vooral dat CMD meer webdesignen was als wat ik nu deed. Dan kies ik toch liever voor mijzelf! 🙂

 • Reply
  Verena
  15 juni 2017 at 12:22

  Wat leuk! Ik ga aankomend jaar ook CMD studeren. Op welke school zit je?

  • Reply
   Beaudine
   15 juni 2017 at 13:31

   Ik zat op de haagse hogeschool in Den Haag, maar ik ben er meegestopt. Het is echt een super leuke opleiding, maar ik weet al wat ik wil en binnen CMD was dat maar een klein deel.

 • Reply
  Dhini
  16 juni 2017 at 18:42

  Succes met je baan en studie.

 • Reply
  Janine
  16 juni 2017 at 18:47

  Heeel veel succes! Super goed dat je deze stappen zet, je mag trots op jezelf zijn.
  Janine blogde onlangs over: Armbandenset ‘ blue and Gold’ | New InMy Profile

 • Reply
  Susan | susanblogt
  16 juni 2017 at 20:46

  Spannend! Dapper om zo’n keuze te maken, maar begrijp het wel. Succes 🙂
  Susan | susanblogt blogde onlangs over: MICHAEL KORS STASH: 4 TASSEN & MEERMy Profile

 • Reply
  Sofie | Soofblogt.nl
  17 juni 2017 at 01:14

  Wat leuk! Dat lijkt mij een ontzettend leuke baan, heel veel plezier!

 • Reply
  Miryam
  17 juni 2017 at 12:38

  Wat een beslissing! Maar als t goed voelt… lijkt me echt een super gave baan die je nu gaat doen. Heel veel succes gewenst!

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  17 juni 2017 at 19:14

  Wat goed om je gevoel te volgen! Heel veel succes met je baan, ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden 🙂 Super dat je niet iets nog drie jaar gaat doen waar je misschien niet eens iets aan hebt.
  Linda | travellersoftheworld blogde onlangs over: Op citytrip naar culinair Bologna; 13 leuke tips!My Profile

 • Reply
  Gabrielle
  19 juni 2017 at 08:39

  Wat een goede keuze! Gewoon je hart volgen, een stoere keuze! Heel veel succes en plezier bij jouw nieuwe baan ?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge