Persoonlijk

Mijn rare gewoonte.

Wie heeft ze niet? (Rare) gewoontes. Van alle koffie kopjes de zelfde kant op staan tot elke avond de zelfde persoon even te bellen. Zo heb ik als gewoonte om (oké niet met dit weer) altijd 2 verschillende sokken aan te doen. Hoe dat is ontstaan? Dat vertel ik jullie!

Hoe het allemaal is begonnen.

Ik dit niet altijd gedaan, toen ik nog thuis woonden en mijn moeder de was altijd nog deed had ik altijd 2 de zelfde sokken aan.
Toen ik een relatie kreeg met me vriend begon het eigelijk. Het begon met de ene sok lag daar en de andere lag bij me moeder in de was nadat ik daar een weekend was geweest. Zo verdween langzaam al wat sokken want ik had ook eerlijk gezegd geen zin om ze bij elkaar te zoeken. Toen ging ik helemaal bij mijn vriend wonen en deed mijn moeder nog soms de was voor me. Zo verwennen er nog meer sokken en bleven veel
sokken alleen over. Omdat wij best een rommel konten waren (oké dat zijn we nog steeds) bleef er wel eens een sok (of 6) onder het bed liggen of achter een kast. Al snel werd ik het sokken bij elkaar zoeken zat en had ik zo iets van ‘niemand ziet wat voor sokken ik aan heb in mijn schoenen, dus waarom zou ik 2de zelfde aan doen?’

Sinds dien heb ik nooit meer 2de zelfde sokken aan, of ik moet toevallig 2de zelfde sokken vinden dan wel. Maar ik heb als motto (die kwam ik een keer tegen op internet en vond hem wel bij me passen) ‘het leven is te kort om 2de zelfde sokken te zoeken’

In me eigen huis.

Nu ik me eigen huisje heb samen met me vriend en Jayden is het helemaal gedaan met sokken. Ik heb een tijdje geprobeerd om vooral Jayden ze sokken bij elkaar te houden. Maar nu hij 2 is en hij het helemaal geweldig vind om zich uit te kleden ligt OVERAL van hem kleding over de hele dag. En jullie raden het al zo verdwijnen ook Jayden ze sokken langzaam. Voor Jayden probeer ik nog een beetje me best te doen dat hij wel naar school gaat met 2de zelfde sokken. Anders vinden ze me helemaal raar denk ik haha. Maar ik moet toegeven dat ik gewoon vaak niet het geduld of tijd heb om door te zoeken. En dan vind ik het maar prima zo.

 

wat mensen er van vinden.

Ondertussen is iedereen om mij heen wel gewend dat ik bijna nooit de zelfde sokken aan heb. Mensen die mij niet zo goed kennen of juist helemaal niet kennen en die zie dan dat ik 2 verschillende sokken aan heb vragen ze altijd ‘waarom zou je dat doen?’ Of ze zeggen ‘nou dat is toch raar dat kan je toch niet doen?’ En dan zeg ik ‘Het leven is te kort om 2de zelfde sokken te zoeken’

Wat ik eigelijk met deze blog wil zeggen is dat het helemaal niet erg is om een (rare) gewoonte te hebben. Mensen hebben mij best vaak raar aangekeken. Terwijl ik zo iets heb van waarom? Niemand die het ziet als ik me schoenen aan heb. Waarom zou ik uren gaan zoeken en zoeken naar de ander sok?

Q: hebben jullie ook een rare gewoonte? En zou je die met ons willen delen? Schrijf hem dan hier onder in een reactie.

Liefst Joanna.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Jessica J.
  26 juni 2017 at 16:05

  Soms denk ik dat er een soort van geheim compartiment in een wasmachine zit dat sokken naar de krochten van de hel doorsluist ofzo. Ik wéét dat ik een compleet paar sokken in de wasmand gooi, maar toch hangt er steeds maar eentje te drogen.
  Jessica J. blogde onlangs over: My scentful life #59 • Rodeofest en optreden in een saunaMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge