Food

Mijn liefde voor koffie is enorm!

mijn liefde voor koffie is ernorm

Ik heb ineens ontdekt dat ik koffie lust en niet zomaar koffie, maar speciale koffie. Hiervoor dronk ik eigenlijk nooit koffie. Ik zal jullie mee nemen in hoe het is ontstaan dat ik ineens zo veel koffie drink en ik zal allemaal nieuwe recepten gaan proberen en delen.

Eerlijk waar ik dronk nooit koffie. Tot mijn vriend en ik een jaar geleden ergens gingen lunchen.. Laat ik is gek doen dacht: ‘Ik ga voor een “lekker” bak koffie.’  Ik bedoel met ‘lekker’ niet een standaard kop zwarte koffie. Nee ik bedoel dan een luxe koffie met lekker opgeklopte melk. Op die dag begon mijn koffie verslaving. Ik nam een heerlijke ‘Mochaccino’ en die was zo lekker! Dat ik gelijk nog 1 nam, mijn vriend was stom verbaast. Je proefde wel dat er chocolade melk in de koffie zat, maar ik had er nooit aan gedacht om het zelf thuis te maken.

Favoriete koffie tentje

Na een paar keer langs ons, ondertussen beste koffie tentje, te gaan kwam mijn vriend thuis. Ik had hem de deur uitgeschopt op even koffie te halen, want echt zo erg was het ondertussen.

Hij zei: “Schat, weetje hoe ze jou koffie maken?” Ik zei: “Ja ik weet dat er chocolade melk in zit, maar verder weet ik het ook echt niet.” Hij zei: “Ik heb even opgelet en ik weet nu hoe ik het moet maken.”

We zijn toen gelijk naar de winkel gegaan, om chocolade melk te halen. Een melk opschuimer hadden we al, want mijn vriend drinkt eigenlijk vaak koffie met opgeklopte melk. Eenmaal  thuis moest ik natuurlijk gelijk weer een bakkie koffie… En echt, het was eigenlijk precies hetzelfde. Zo simpel, maar zóóó lekker!

koffie

We misten iets, ik wist het zeker

Toch misten we iets, Je krijgt bij het koffie tentje altijd lekkere siroop boven op je koffie. Omdat wij echt niet wisten hoe of wat, wisten we ook niet hoe we dat konden vinden. Tot ik opzoek was naar een kerst cadeautje voor mijn vriend en ik bij een koffie winkeltje kwam. Ik bleef voor de etalage staan en wat zag ik daar? Een wand vol met allemaal verschillende soorten siroop smaken! Ik kon mij toen echt niet meer inhouden.

Siropen

Ik had 2 verschillende soorten mee genomen van het merk Monin.  2x een soort siroop, met de smaak vanille en karamel. Dit is super dun spul het zakt echt in je koffie. Ik probeerde steeds een leuk “tekeningetje” te maken op mijn koffie schuim, maar helaas lukt dat niet met deze siroop. Ik ben opzoek gegaan naar wat anders. Karamel saus voor je koffie ook van het merk Monin! Dit is super dik en het blijft liggen op je schuim, na een hele zoek tocht had ik het eindelijk gevonden. Dus nu kan ik eindelijk beginnen met “tekeningen” maken op me koffie. Ik zal eerlijk zeggen het is een stuk moeilijker dan ik dacht. Ik ga zeker van alles proberen op koffie gebied en zal dat met jullie delen.

Helaas door mijn zwangerschap mag ik nu niet zo veel koffie als wat ik hier voorheen dronk. Daarom zal ik tijdens mijn zwangerschap hier minder over bloggen, maar na mijn zwangerschap zal ik hier zeker meer in gaan verdiepen en nieuwe dingen gaan proberen.

Q: Lust jij koffie? Welke koffie vind jij het lekkerst?

liefs Joanna.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Jessica J.
  6 april 2017 at 11:36

  Op het werk drink ik zwarte koffie, zonder suiker noch melk. In een koffiezaakje bestel ik wel eens wat bijzonders: ik houuu van hazelnut lattes! ♥ Oh, en thuis heb ik ooit de PSL van Starbucks nagemaakt; heerlijk en vele malen goedkoper!
  Jessica J. blogde onlangs over: Tutorial • Twitter Cards toevoegen aan Weebly-websiteMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge