DIY

Hoe bewerk ik mijn foto’s Deel 1

Als blogger ben je heel erg afhankelijk van het weer. ’s Avonds filmen en foto’s maken zit er niet in. Zodra het schemert of grauw is buiten, stopt het maken van foto’s al direct. Maar hoe doe ik dat nu als het een dag is met heel veel regen en weinig zon?Bij mij werkt het zo; als ik aan het werk ben, is het super mooi weer. Ben ik vrij, dan is er vaak geen zon te bekennen.  Ook maak ik vaak foto’s als er niemand thuis is, ik lig namelijk vaak in de meest on-charmante houdingen ooit!

Vandaag deel 1: hoe bewerk ik mijn foto’s en hoe maak ik ze lichter voor op mijn blog?
Sinds ik mijn camera Nikon coolpix P90 heb, verschijnen er op mijn blog alleen nog maar afbeeldingen die gemaakt zijn met mijn camera. Helaas kennen mijn camera en ik elkaar nog niet goed genoeg en dus maak ik heel veel gebruik van PicmonkeyEen heerlijk fijn, gratis en online programma.

croppen.

Ik kijk per blogartikel hoe ik mijn foto’s wil hebben: een rechthoek horizontaal of een rechthoek verticaal. Ik schiet de foto’s met mijn camera zo, dat ik ze perfect kan croppen en later kan bedenken hoe ik de foto’s wil hebben in mijn blogartikel. Ik maak mijn foto’s ook niet van al te dichtbij anders krijg ik niet de perfecte rechthoek foto’s.

picmonkey croppen

passend maken.

Ik weet dat mijn foto’s 750 px lang moeten zijn. Natuurlijk kan ik ze bewerken en direct opslaan. Dit kost mij alleen super veel mb’s, terwijl dit helemaal niet nodig is. Mijn camera maakt foto’s van 1048 x 640 px. die 300 px is dus totaal overbodig. Ik resize de foto’s naar 750 px en dat scheelt weer een heleboel mb’s per foto! TSJAKKA!

picmonkey resize

mijn foto’s lichter maken.

Voor het lichter maken van mijn foto’s gebruik ik het effect ‘orton’. Schrik niet! Je foto ziet er nu gek uit. Bloom zet ik op 0%, nu merk je dat de foto er alweer een stuk beter uit ziet :). Met brightness maak je hem zo licht als jezelf wilt. Let wel op, dat de foto reëel blijft. Met fade moet zelf even puzzelen welke instelling jij het mooiste vind. Dit verschilt bij mij ook heel erg per foto.

picmonkey foto's lichter maken

bijna klaar.

Het zit er bijna op. Vergeet namelijk niet de naam te veranderen van de opgeslagen foto.
1. Je kan je foto veel makkelijkere terug vinden!
2. Het is beter voor hogere google statistieken!
Dikke win-win situatie!

picmonkey opslaan

Ik hoop dat jullie hier iets aan hadden!
Liefs, Beaudine

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  jeapiebel
  2 september 2015 at 08:16

  Mijn fototoestel is nog erger, dit maakt 6000 px. zonder dat ik dat wist zit mijn beslagruimte van mijn blog al na anderhalf maand vol. Ik blog sinds sinds kort daardoor te weinig ervaring ermee. Nu zorg ik dat de foto’s 700 px. zijn. Over picmonkey hoor ik vaker maar nog nooit geprobeerd. Lief dat je de tips deelt!

 • Reply
  Hoe bewerk ik mijn foto's Deel 3 | Happiness by Beaudine
  23 september 2015 at 20:23

  […] met canva.com en een klein beetje picmonkey. Vandaag leg ik jullie uit hoe ik dat altijd doe! Deel 1 of Deel 2 […]

 • Reply
  Hoe bewerk ik mijn foto's Deel 2 | Happiness by Beaudine
  23 september 2015 at 20:25

  […] week heb ik al verteld, hoe ik mijn foto’s bewerk voor mijn blog. Vandaag leg ik uit hoe ik mijn foto’s bewerk op mijn iPhone voor Instagram, Twitter en […]

 • Reply
  Jody
  21 juni 2017 at 08:40

  Ja! Hier ook een fan van Picmonkey! Vooral de collages zijn superfijn om mee te werken vind ik.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge