Food

Eet als een expert!

Ik ben op weg naar een nieuwe levensstijl (oeps.. dat klinkt ordinair). Binnenkort komt hier een artikel over maar, nu wil ik jullie alvast kennis laten maken met het boek: Eten als een expert. Een boek vol inspiratie en de achterliggende gedachten van voeding (schreven in ‘jip & janneke’ taal).

De uitstraling:

Wat een vrolijk boek zeg! Op de voorkant staan allerlei rondjes met een aantal stukken van voedsel. Op de achterkant staan de vier auteurs: Gaby Herweijer, Jolien Kramer, Marijke Berkenpas en Liesbeth Smit (alle vier bloggers op I’m a Foodie .nl)

Inhoud:

Wanneer je het boek opent, kom je bij een inhoudsopgave en ontdek je dat het boek 174 bladzijdes heeft, wauw! In het boek kom je de hoofdcategorieën ontbijt, lunch, tussendoortje, drinken en avondeten tegen. Er zitten ontzettend veel recepten in en variatietips, daarnaast wordt erop bepaalde dingen ingegaan (suiker, granen, melk etc.)

eetalseenexpert3 eetalseenexpert2

Bijvoorbeeld:

Als je kijkt naar het kopje: ‘broodbeleg’. Er staat een algemeen stukje, dan volgt er een stukje in de supermarkt: broodbeleg, hierin staan verschillende voorbeelden in. Zo is het beter geen bewerkt vlees te eten en kun je makkelijker zelf spreads maken als dat je spreads uit de winkel koopt, hier schrijven ze dan tussen haakjes de pagina’s waar je de recepten kan vinden. Daarna zie je een afbeeldingen met allerlei verschillende soorten broodbeleg en ook hoeveel suiker of zout erin zit. Er volgt een stukje in de praktijk; waar ze een top 10 geven van i’m a foodie-proof broodbeleg. Op de bladzijde erna volgen recepten en echt geweldige recepten. Combinaties, soorten, toevoegingen etc.

Nog een voorbeeld:

Drinken.. Ik ben geen ster in drinken. Ik kom nooit aan de 2 liter. Bij het hoofdstuk drinken vind je alle soorten dranken op basis van suikergehalte: je ziet gezonde keuzes, met mate en suikerbommen. Daarnaast vind je water met een smaakje en dan ook wel ontzettend veel variaties. Gevolgd door een stukje over light frisdrank. Een aantal bladzijdes verder vind je zelf combinaties op je eigen thee te maken 🙂 #happyme!

eetalseenexpert1 eetalseenexpert I’m a foodie weekplanner:

Aan het einde van het boek vind je een weekkalender van 14 dagen. Elke ontbijt, lunch en avondeten in gelinkt aan een recept. Sommige tussendoortjes ook maar er staan ook tussendoortjes tussen die geen recept nodig hebben 😉 zoals; komkommer.

Conclusie:

Een boek boordevol recepten, inspiraties en tips. Mijn hoofd ontploft bijna van de creativiteit.

Lots of love,
Beaudine

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Fleur
  19 december 2016 at 21:52

  mooi boek! Ik ben benieuwd!

  Fijne feestdagen,

  Fleur
  http://www.LaVieFleurit.com

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge