Food

Bananencake met chocolade

Chocolade is voor bijna iedereen toch een quality pleasure, voor mij ook! 100% zelfs. Als we het dan ook nog een gaan hebben over de combinatie van banaan en chocolade. Oeh dan loopt het water mij al in de mond. Toen ik deze cake had gemaakt, kan ik je vertellen ik heb het niet bij één plakje gelaten!

Wat heb je nodig?

♥ 260 gram bloem
♥ 75 gram chocolade
♥ 115 gram boter (gesmolten)
♥ 165 gram basterdsuiker
♥ 1 theelepel kaneel
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ snufje zout
♥ 2 eieren
♥ 3 bananen (geprakt)

Bereidingswijze:

– Verwarm je oven alvast voor op 175 graden. Pak een grote kom en meng hierin de bloem, het bakpoeder en het zout. Wanneer je dit door elkaar gemengd hebt, kan je de bananen prakken en de boter smelten in de magnetron, voeg je de basterdsuiker, eieren, bananen, kaneel en boter toe aan de bloem.

– Meng alles door elkaar. Ik heb dit gewoon met een lepel gedaan (een mixer heb je dus niet nodig). Als laatste voeg je de fijngehakte chocolade toe.

– Vet je cakevorm goed in en schep vervolgens het beslag in de cakevorm. Zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven.

– Als je cake gaar is (dit kun je zien door middel van een satéprikker in de cake te prikken, komt hij er droogt uit dan is de cake gaar.

– Nu is het tijd om de cake af te laten koelen en daarna kun je smikkelen!

BANANEN CAKE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge