Persoonlijk

Alphen aan den Rijn: Groot drama in mijn woonplaats

Zo is mijn dorp Alphen aan den Rijn voor de zoveelste keer in het nieuws. Dit keer zijn er twee bouwkranen met brugdeel op huizen gestort.

Mijn dag begon zo goed.

Wauw… Mijn dagje begon gisteren zo goed. Ik had heerlijk geslapen, al had ik dat niet verwacht met mijn arm. Samen met mijn vriendin hadden we besloten om toch lekker te gaan zonnen aan het meer. We hadden het naar ons zin, lachen en gieren tot we niet meer bij kwamen. Totdat we een soort onweer hoorde. Met dit weer vonden we het vreemd en zeiden we tegen elkaar: ‘Er zal wel wat omgevallen zijn..’ Nog geen 5 minuten later hoorden we ambulances, brandweer en heel veel politie. Het moet dus wel goed bont zijn geweest. Snel erna zagen we twee traumahelikopters.. Dit zag goed fout! Dat was zeker.

alphen ad rijn julianabrug2

Twee bouwkranen met brugdeel neergestort.

We wilden al naar huis gaan, we zaten in de schaduw en we vonden het fris. Snel de telefoon erbij om toch te kijken wat er aan de hand was en voor ik het echt doorhad stond mijn timeline op Facebook vol met één bericht: In Alphen zijn twee bouwkranen met een brugdeel op huizen gestort. We keken elkaar aan en ik kon wel janken. Samen met mijn vriendin waren wij caissière bij de C1000 toen er de schietpartij in Alphen was en dit moment, die chaos, alles ging door je hoofd!

alphen ad rijn julianabrug1

WE WILDEN NAAR HUIS, MAAR MOESTEN VER OMLOPEN.

Volgende dilemma; hoe komen we thuis? We wachten al een aantal maanden tot de Julianabrug weer opengaat en we niet meer hoeven om te rijden/fietsen. Met een verre omweg hebben we gelopen. We kwamen onder de Julianabrug uit. Ik stond op de weg en wat ik daar zag: Mensen die de dranghekken (van het bouwen) losmaakten en de brug op liepen. Ik stond serieus verstelt hoe men bij dat idee kwam. Niet alleen mannen en vrouwen, ook vaders met kinderen van een jaar of 7/8/9 liepen naar boven… Wij stonden even stil, we konden precies het brugdeel zien liggen. Even stil staan bij dat moment.. Ik sprong snel weer achterop bij mijn vriendin en hoorde een echtpaar tegen elkaar zeggen: ‘Dit heeft geen zin, hier zullen we niks zien’. Toen kookte ik van woede, waarom zou je dit willen zien? Ik wilde echt zo snel mogelijk weg!

alphen ad rijn julianabrug3

Eenmaal bij mijn vriendin de tv aangezet en hebben we de beelden van dichtbij gezien. Over mijn lijf voelde ik de rillingen. Alphen aan den Rijn is volop in het nieuws en dit is een nieuwe ramp!


De twee omgevallen kranen stonden op een ponton. In hun takels hing het bewegend deel van de Julianabrug die een grondige renovatie onderging. Op beelden die omstanders maakten, is te zien hoe een van de kranen en het brugdek omvallen, waarna de tweede kraan wordt omgetrokken. Mensen springen in paniek van het ponton af en op de achtergrond is luid gegil te horen.

Voor zover bekend is één man gewond geraakt doordat twee bouwkranen en een brugdeel maandagmiddag omkieperden op vier woningen en winkels in de Hooftstraat vielen. De man werd onder het puin vandaan gehaald en had last van zijn heup.

Bron: In Alphen zijn twee bouwkranen met een brugdeel op huizen gestort


Ik wens alle betrokkenen, ooggetuigen en de mensen 
die er vannacht aan het werk zijn heel veel sterkte!

XX Beaudine

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nathalie
  4 augustus 2015 at 00:51

  Jeetje, heftig zeg…. Het bericht heeft ons net ook in Uruguay bereikt. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen en iedereen in Alphen. Kan mij heel goed voorstellen dat het weer oude herinneringen naar boven brengt… Keep your head up!

 • Reply
  Iris
  4 augustus 2015 at 07:35

  Whoa, ssuper heftig!! Toch vind ik één gewonde (tot nu toe begreep ik?) wel heel bijzonder, vooral op zo’n drukke en warme dag als gisteren! Wel erg raar dat mensen de brug opgaan, maar dat soort reltoerisme zal je altijd houden helaas..

  Liefs!
  Iris blogde onlangs over: Goals: juli en augustusMy Profile

 • Reply
  Linda
  4 augustus 2015 at 14:31

  Jeetje, heftig! Zeker als je zelf al eens aanwezig bent geweest bij een ramp..
  Dat mensen zomaar ramp toerist gaan spelen en zeker met kleine kinderen erbij! Je weet nooit wat je aantreft.
  Sterkte!!
  Linda blogde onlangs over: top 10 bestemmingen in EuropaMy Profile

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  4 augustus 2015 at 23:03

  Wat lijkt me dit ontzettend heftig!! Ik heb het ook op het nieuws en brrr, ik word er gewoon naar van… Zo erg! En voor jou is het helemaal van dichtbij… Hopelijk gaat het goed met iedereen.
  Nina Simplynspecial blogde onlangs over: Personal photo diary #31 scooterongeluk, marshmallows & PhantasialandMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge