Zwangerschap

Van schokkende ontdekking tot eerste echo.

Vanaf hier neem ik jullie mee in mijn zwangerschap. Vanaf nu staat er voor ons een spannende en lange tijd te gemoed en dat wil ik graag met jullie delen. De leuke, maar ook de minder leuke dingen. Ik neem jullie deze week mee naar de aller eerste echo!

Het begon als grap..

Omdat Jayden bijna jarig is hadden we een cake smash fotoshoot samen met onze top fotograaf Beaudine. Ik deel altijd alles met mijn Facebook vrienden, alleen had ik nu op Facebook gezet dat we een geheime fotoshoot hadden gehad. Geheim zijn ze natuurlijk niet, maar ik ga ze gebruiken voor de uitnodigingen en dus wilde ik ze nog niet laten zien. Al snel kreeg ik de reactie “zeker hoera ik word grote broer” waar op ik voor de grap reageren “nee die is pas volgende week!” samen met Beaudine moesten we er erg om lachen. Bijna al me Facebook vrienden zaten te wachten op het “grote” nieuws terwijl  het voor ons een echt “grap” was.

Een paar dagen later…

Ik voelde mij steeds niet fit vooral in de ochtend, ik was erg moe en moest vaak overgeven. Vanaf dat moment gingen alle alarmbellen gelijk bij mij af! Bij Jayden was ik onwijs ziek de eerste weken maar dacht toen “oh ik heb een buikgriepje” nou niet dus ik was in verwachting! Dus omdat ik me zelf niet lekker voelde zei ik het gelijk tegen Richard. Zijn antwoord: “ja, jij denkt dat wel is vaker.” Dat klopt ook, maar ik wist dat ik nu echt gelijk had! Op een ochtend toen Richard naar zijn werk was (want ik wilde het nu toch echt weten en niet meer wachten tot het weekend) had ik een test gedaan, en ja hoor POSITIEF! ik ben zwanger!

Natuurlijk gelijk Richard gebeld op zijn werk. Hij kon niet zo veel zeggen, we hadden afgesproken om het er thuis te over hebben. Natuurlijk was ik geschrokken, maar tegelijkertijd ook blij. Ik vond het gewoon een beetje te snel achter Jayden. We hadden het ons iets anders voorgesteld, maar dat neemt niet weg dat het hartstikke welkom is! Ik kon natuurlijk niet mijn mond houden en moest er even met iemand over praten. Ik heb toen besloten om Beaudine te whatsapppen en ik zei “uhmmm ik denk dat de “hoera ik word grote broer” echt volgende week is..” Binnen nog geen 1 minuut ging mijn mobiel na dat Beaudine 3 keer heeft gevraagd of het echt zo was geloofde ze me eindelijk. We hebben toen nog heel lang aan de telefoon gehangen en dat heeft mij goed gedaan, want mijn shock was omgezet in blijdschap.

Het bekend maken aan ouders!

We hebben het daarna snel allebei onze ouders verteld. Iedereen was net als ons eerst even geschrokken, maar toen iedereen alles had laten bezinken was iedereen dolblij. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij de verloskundige. Na een paar vragen te beantwoorden zei ze: “Volgens onze computer schatten we dat je nog maar 6 weken zwanger bent”. Ze maken een eerste echo pas met 8 weken, dus ik moest nog twee weken wachten. Ik dacht nog: ”nou best knap dat hun computer dat wist, maar goed..”. Het was geen probleem zei ik en de afspraak stond voor 20 maart. Ik hing op en dacht “jeetje moet ik nog zolang wachten” voor mij gevoel was ik pas echt zwanger als ik het had gezien op de echo. Ook al had ik in de tussen tijd 3 testen gedaan om het zeker te weten was ik nog niet helemaal overtuigt.

De eerste echo.

Na 2 lange weken was het eindelijk zo ver. Richard kon helaas geen vrij krijgen en dus ging mijn moeder mee samen met Jayden. Ik mocht gelijk gaan liggen om te gaan kijken, want dan wisten we zeker hoe ver ik eigenlijk nu was. En ja hoor, daar was hij/zij! Ik zei iets te hard: “oohh daar is die!” Ik was zo blij en opgelucht dat is niet te beschrijven! Ook was de hartslag goed te horen en was alles goed. Je zag al echt een baby er in. Toen zei de verloskundige: “je bent 8 weken en 6 dagen zwanger.”

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik medisch  geworden. Dit betekend dat ik nu dus ook medische ben en onder controle moet in het ziekenhuis. Met Jayden zijn wij naar het ziekenhuis in Gouda geweest. Hier willen we nu ook weer graag naar toe. Over 2 weken heb ik mijn 2de echo en die mag nog voor 1 keer bij de verloskundige. toen ik eenmaal buiten was had ik snel een foto gestuurd naar mijn familie en Richard en natuurlijk naar Beaudine die met buikpijn zat te wachten! Diezelfde avond hebben we besloten dat we het openbaar zouden maken en kon het op Facebook.

Normaal gesproken wacht je een paar weken, maar bij Jayden ging het vrij snel als roddel rond. Wild we dat graag nu voorkomen. We hadden een super leuke foto laten maken van Jayden, ook  heeft Beaudine zwangerschap-kaarten gemaakt ( die zien jullie de komende tijd stuk voor stuk voorbij komen) en konden we de eerste kaart gebruiken! Ondertussen hoef ik nog maar 7 dagen te wachten en kan ik volgende week maandag weer even genieten bij de echo!

Q: Hoe hebben jullie de zwangerschap bekend gemaakt aan familie en vrienden? Zou jij het wel groot willen aanpakken?

Liefs Joanna

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Jessica J.
  27 maart 2017 at 13:58

  Zo leuk! Proficiat, Joanna! ♥
  Jessica J. blogde onlangs over: My not-so-scentful life #47 • Wonen op een werf en genieten van de zon!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge