Lifestyle

Weetjes | Hoe wordt een pruik gemaakt?

Haren zijn er in alles kleuren, maten en stylen. Krullen of stijl, zwart of blond. Haar is haar. Maar wat nu als je geen haar hebt bv; als je kaal wordt of door een ziekte. Dan kun je een pruik laten maken. Maar hoe doen ze dat eigenlijk?

Het allereerste wat ze doen is het opmeten van je hoofd. Net zoals ze dat doen bij baby’s op het consultatiebureau. Want een pruik moet wel goed op je hoofd zitten. Anders ben je hem zo kwijt wanneer je het hoekje omgaat en er onwijs veel wind staat!

Daarna zoeken ze een soort lap/montuur die goed past. Dit heeft ook te maken met de kleur van je hoofdhuid. Bij mij kunnen ze bv. geen zwarte lap gebruiken.

En als je dan voor het eerst een pruik laat maken. Stellen ze hele lastige vraag: ‘Welke kleur wil je?’ of ‘Wil je krullen, stijl of slag?’ En wonder boven wonder: meisjes die stijl haar hebben gehad willen een bos krullen. Meisjes die een bos krullen hebben gehad kiezen voor stijl haar.
Voor de kleur kan je natuurlijk kiezen wat je moeder vroeger had (ik bedoel hiermee voor dat je mams haar haren ging verven omdat, ze grijs werd 😉 ) of welke kleur je broer(tje) of zus(je) heeft. En echt, ze hebben alle soorten en kleuren! Er zijn zoveel mogelijkheden!

Je kan een pruik kiezen van synthetisch haar of echt haar. Het verschil zie je bijna niet. Dit kun je wel voelen, het is wat stugger. Een pruik van echt haar is duurder maar gaat 1,5 jaar mee. Synthetisch haar gaat minder dan een jaar mee en het kan zijn dat je sommige pruiken moet laten stomen zodat, hij weer gladder is.

Om een pruik te maken zijn er ongeveer 5 vlechten nodig. Dit is voor één pruik!!
Het maken van zo’n pruik duurt ongeveer 40 uur. Alles wordt met de handgeknoopt want, dat er het natuurlijkste uit. Dit kan in zowel Nederland als in China. Het ligt er net aan bij welke firma de kapper zit.

Als je de pruik komt ophalen wordt hij nog gestyled. Ook dat kan bij een pruik. Wil je je pony links of juist rechts of je scheiding links, rechts of het in het midden? Alles kan en mag je zelf vertellen.

Ik kan je dus vertellen: spaar je haar tot het langer als 25 cm is. Het liefste hebben ze namelijk 25 cm of langer. Laat het afknippen in een vlecht en stuur het op naar Stichting Haarwensen! Echt je maakt er een kind(je) onwijs blij mee!
http://www.haarwensen.nl/haar-doneren/spelregels

logo haarwensen

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lauren de Bruijn
    25 juli 2017 at 15:41

    Ik ga volledig akkoord met de verklaring dat meisjes met stijl haar hebben altijd krullen willen hebben 😉 Maar als je geen schade voor je haar wil dan lijkt me een pruik een leuke oplossing. Zekerlijk moet je ervoor zorgen dat je een kwalitatieve pruik kiest en dan ga je mooi en natuurlijk eruit zien!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge