Persoonlijk

Ik ga weer studeren!

Het is misschien een beetje stil geweest de afgelopen tijd. Ik ben te druk geweest met dingen regelen en dan ook te maken hebben met inschrijvingsdeadlines. Ik denk dat ik nu alles wel weer een beetje op orde heb en daarom wil ik het nu heel graag gaan vertellen! Ik ga namelijk weer studeren!

Ik had mezelf voorgenomen NIET meer fulltime naar school te gaan!

Het is niet dat ik het van de ene op de andere dag bedacht had hoor. Ik wilde graag een studie doen, maar had mezelf echt voor genomen om NIET meer fulltime naar school te gaan. Een thuisstudie oké, maar fulltime? Ik moest er echt niet meer aandenken. Ik dacht bij mezelf, als ik een baan heb en er geld binnen komt, doe ik een thuisstudie. Dat was immers wat ik wilde. Ik solliciteerde mij rot: 6 sollicitaties per week, verschillende gesprekken gehad, maar nooit aangenomen geweest. Het idee van thuis studeren bleef uit en zakte steeds verder naar de achtergrond.

‘Je bent pas 22 ?!’

Totdat ik er op werd geattendeerd dat ik pas 22 jaar was… Ik kon nog zolang werken als ik wilde en een baan krijgen die ik écht heel graag wilde. Dat zette mij aan het denken en eigenlijk had diegene wel gelijk. Als 22 jarige heb je niks te verliezen. Ik ben gaan googlen, want inmiddels wist ik wat ik wilde worden (Webdesigner of Visual content designer) en wat ik later heel graag wilde doen. Ik wilde sowieso HBO gaan doen. Even tussendoor, toen ik mij ging verdiepen in het gene wat ik wilde doen was het 6 mei (deadlines van inschrijvingen waren veel al gesloten…) Die 6de van mei heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en alle hogescholen uit de omgeving gebeld. De Haagse Hogeschool was de enige die na 1 mei nog inschrijvingen aannam.

Uiteindelijk heb ik het er met mijn ouders over gehad en met vriendlief. Mijn moeder en vriendlief waren het direct met mij eens: DOEN! Mijn vader daar in tegen was wat minder enthousiast: weer naar school, nog niet samenwonen, elke dag met school bezig zijn EN was het wel een goede keuze (dit kwam vooral doordat ik mijn diploma als onderwijsassistente heb, maar nog nergens aan de slag kan) Na veel uitleggen en veel praten, vond hij het prima. Dus inschrijven die hap.

Op naar de Haagse hogeschool -> Communicatie en multimedia design.

Ik ga dus naar de Haagse Hogeschool en dan Communicatie en multimedia design. De opleiding duurt 4 jaar en is voltijd(dat dan weer wel). Tijdens de opleiding ga ik 6 verschillende vakgebieden leren: human computer interaction, design, ICT, media, communicatie en marketing. Als je je opleiding succesvol heb afgerond zijn dit de beroepen die je kan uitvoeren:

 • Grafisch vormgever
 • Usability engineer
 • Projectmanager multimedia
 • Adviseur digitale communicatie
 • Interactie-ontwerper
 • Webdesigner
 • Reclame- en marketingspecialist

Deze keer ga ik helemaal alleen het avontuur aan!

Inmiddels ben ik officieel aangenomen en heb ik een meet & match day meegemaakt. Ik kan niet anders zeggen als dat ik er echt onwijs veel zin in heb! Hoe spannend en eng ik het nog vind, dit komt omdat ik eerst met klasgenoten in een klas terecht kwam. Deze keer ga ik helemaal alleen het avontuur aan. Spannend maar o zo excited!

Mijn doel/droom:
Als doel wil ik echt graag deze opleiding afronden en kunnen vertellen dat ik een HBO diploma op zak heb!

Als droom wil ik dolgraag een webdesigner worden. Dit eigenlijk omdat ik sinds dat ik ben begonnen met bloggen, ik alleen maar meer zin heb om mij te verdiepen in de CSS en HTML. Ik zou dolgraag mijn blog helemaal zelf willen maken en daarnaast er mij beroep van willen maken.

En dan is het nu rennen naar de Hema voor nieuwe schoolspullen 😉

Heb jij ook wel een getwijfeld of je wilde gaan studeren of toch liever wilde werken?

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mery
  1 juli 2016 at 20:06

  Super meis, dat gaat je lukken hoor, goed om je droom te volgen en waarheid te laten worden.

 • Reply
  Sabine
  1 juli 2016 at 21:48

  Super! Gefeliciteerd met deze beslissing! Misschien als ik HBO over mocht doen zou ik ook wel deze opleiding gekozen hebben, nu ik weet dat ik dit zo leuk vind. Maarja dan hebben we het hier over 13 jaar geleden 😛 Na mijn HBO studie heb ik niet getwijfeld: ik wilde verder naar de universiteit. Ik vond mezelf te jong om te gaan werken en voelde me nog niet klaar voor het grote-mensen-leven 🙂
  Sabine blogde onlangs over: Terugblik op juni 2016My Profile

 • Reply
  Anne
  2 juli 2016 at 13:41

  Beaudine! Wat leuk! Kan me voorstellen dat het een lastige keuze is, maar leren is nooit verkeerd, en inderdaad: je bent nog jong en kan er best nog een studie achteraan doen! Ik vind het ook gewoon heel gaaf om te lezen dat je zo’n kans gewoon aangrijpt: het is bovendien ook nog iets waar je in de toekomst écht wat aan hebt. Veel succes alvast, en ook heel veel plezier
  Anne blogde onlangs over: Ditjes en datjesMy Profile

 • Reply
  Kelly
  2 juli 2016 at 16:53

  Top keuze! En inderdaad je bent pas 22, dat is nog net geen 50 jaar werken! Dus die 4 jaar eraf is denk ik best lekker 🙂 Heel veel succes met je opleiding !
  Kelly blogde onlangs over: Chitchatten #7My Profile

 • Reply
  Fleur
  2 juli 2016 at 23:31

  Wat goed dn wat moet het fijn zijn dat je de knoop hebt doorgehakt en iets hebt gevonden waardoor je nu weer zin hebt om terug te gaan naar school! Uit ervaring kan ik je zeggen dat het (bijna) alleen maar positief kan uitpakken! Juisy omsat je nu nog jong bent en brede interesses hebt! En ik kan je vertellen dat het echt w weer even wennen is om terug de schoolbanken in te gaan, maar als je hem over een paar jaar eenmaal op zak hebt.. Ik begin volgend jaar aan mijn laatste jaar van mijn tweede opleiding en had toendertijd geen betere keuzds kunnen maken

 • Reply
  Esmay
  3 juli 2016 at 22:09

  Wat goed om die stap zo maar ‘even’ te zetten. Ik hoop dat je het ontzettend naar je zin gaat krijgen op je nieuwe studie. Alvast heel veel plezier!
  Esmay blogde onlangs over: It’s my birthday!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge