Blogger things

Wat heb ik geleerd van bloggen?

13 september bestaat Happiness by Beaudine een half jaar! Ik blog al een half jaar! Wauw, wat gaat de tijd hard zeg. Ik heb nieuwe vaardigheden geleerd waaronder: SEO waardes, codes die je nodig hebt voor de lay-out, fotograferen, plannen en eigenlijk het allerbelangrijkste: ik geniet van elke dag! Maar eigenlijk is dat nog niet alles en daarom vertel ik vandaag meer over de dingen die ik geleerd heb van bloggen.

bloggen doe je niet ‘even’:

Geloof me dat is echt niet waar! met één blogartikel kan in zo drie uur bezig zijn (als het niet langer is!) Je bedenkt een onderwerp, schrijft een artikel van minstens 300 woorden, maakt passende foto’s, bewerkt je foto’s, controleert je blogartikel nog zo’n drie keer en dan publiceer of plan je hem in. Meestal plan ik ze in en kan het wel eens voorkomen dat ik toch nog het een en ander bewerk, als ik hem voor de vierde keer nalees.

Aangenaam! Ik ben de HOOFDREDACTEUR!

Ik was vroeger wel eens jaloers op de mensen die hoofdredacteurs waren van een bepaald tijdschrift, jij toch ook wel? Maar als het nu eens goed bekijk: Ik ben de hoofdredacteur van Happiness by Beaudine! Ik bepaal wat wel of niet online komt, ik maak de foto’s bij de artikels, ik zorg voor het eindresultaat. Ja, hoofdredacteur zijn is onwijs leuk!

Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit is het belangrijkste wat er is!
Ben ik niet tevreden over een artikel?
Sta ik er niet 100% achter?
Zijn mijn foto’s niet goed of passen ze er niet bij?
Dan komt het artikel niet online. Zo simpel is het gewoon! Ik maak 100% zeker zijn van mijn blogartikelen!

genieten op elke moment van de dag

Ik ben mij er meer van bewust van de activiteiten die ik doe, dat ik elke moment van de dag meer geniet. Ik heb sinds ik een blogger ben zo onwijs geleerd om van elke dag te genieten. De uitstapjes, de ervaringen, en het fotograferen van al het leuks om mijn heen. Overal geniet ik nu dubbel van!

plannen is de nieuwe mode

Plannen, ik was er nooit goed in. Huiswerk deed ik altijd op het laatste moment. Met bloggen is dat anders. Ik kan geen artikel op het laatste moment publiceren, dat gaat gewoon niet. Hierdoor krijg je kwantiteit in plaats van kwaliteit. Ik plan minstens twee weken vooruit en ik werk één week vooruit. Dit geeft mij een hoop rust en ik kan gewoon een dagje lekker vrij zijn!

Waar ligt je grens?

Op een gegeven moment moet je voor jezelf bedenken waar je grens ligt. Wil ik dat heel de wereld dit weet over mij? Je blog is namelijk zichtbaar voor iedereen: vrienden, familie, collega’s etc. Elke zin die je typt moet je eigenlijk twee keer checken. Soms moet je namelijk eerst je vrienden, familie of collega’s erover vertellen voor je iets online zet. Zo heb ik er bewust voor gekozen om te vertellen over mijn kanker en geloof het of niet, ik kreeg soms ook vragen erover omdat zij dat niet zouden doen. Ik heb toen heel simpel bedacht. Dit is mijn blog, mijn ienieminie stukje op het internet. Van fouten moet je kunnen leren en ik zie wel waar het eindigt. Een grens trekken is geen slecht idee

Overal inspiratie

Of ik nu wandel met Nola, ik lig te bakken in de zon of lekker aan het relaxen ben. Elke moment ligt er inspiratie op de loer. Ik moet ook echt altijd mijn notitieboekje of telefoon bij mij hebben. Anders weet ik het echt niet meer zodra ik thuis kom en dat ik zo zonde.

Bloggen is de leuke hobby ever

Ja, dat is het: het is echt de allerleukste hobby ever! Ik kan zelf zeggen waarover ik blog en eigenlijk is dat altijd iets wat ik heel leuk vind. Ik vind het heerlijk om ’s avonds nog een artikel te typen of te schrijven en overdag foto’s te maken. Ik kan hier heerlijk mijn creativiteit in kwijt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge