Persoonlijk

Van je af schrijven, hoe doe je dat?

Vroeger schreven we allemaal in een dagboek, je weet wel zo eentje met een slotje. (die je met elk willekeurige sleutel open kreeg, wat je zelf dan niet wist). Persoonlijk vind ik mezelf daar nu te oud voor.. Maar hoe deed ik dat wel? Hoe schreef ik van me af, in de tijd dat ik er echt doorheen zat?

Hoe schreef ik van me af?

Ik zat er doorheen. Echt goed. Ik was alles zat, zag me relatie niet meer zitten, het leven niet meer.. Ik vond het allemaal prima. Ik wist dat Dylan er niks aan kan doen. Alles ging goed in onze relatie er was niks wat wij samen anders konden doen maar, waarom was ik er dan echt goed klaar mee? Dylan mocht niet weg (we waren toen niet 24/7 samen zoals nu). Wanneer hij naar een festival ging, gamen bij vrienden, avondjes bij vrienden, was ik een week van te voren niet te genieten. Huilbuien, boos, dipjes. En half uur later niks meer aan de hand. Verschrikkelijk vaag. De laatste keer had ik zo’n huilbui, dat Dylan me er niet uit kreeg. Aan één stuk door liepen tranen over mijn wangen. Dylan haalde me moeder erbij. Dit kon niet meer. Wat later bleek; de pil was de grote oorzaak. Ik had namelijk een hogere percentage/mg gehad en dat kon ik niet aan. Vreselijke troep.

Hoe zorgde ik voor rust in mijn hoofd?

Zoals ik al zei vond ik mezelf te oud voor dagboekjes. En ben ik gaan schijven in mijn telefoon en in een notitieboekje. Wat voor wereld er toen voor me openging was ongelofelijk. Het gaf mij rust in de avonden dat hij weg was. Ik schreef alles op: me stemming, de datum, aan wie ik het schreef (Dylan of een verzonnen naam) en aan het einde een positieve quote. Soms waren het echt 3 a4tjes vol, een andere keer was het een half a4tje. Dit verschilde per keer. Het gaf me een opgelucht gevoel en me huilbuien waren weg. Merkte ik aan het eind van de avond dat ik weer terug viel in de huilbui, dan las ik nog even de laatste bladzijde door en kon daarna met een gerust hart slapen.

Feiten

Schrijf niet alleen negatief. Negatieve dingen kwamen bij mij in een verhaal voor, positieve dingen werden tekeningen of teksten die ik opfleurde.
Krop het alsjeblieft niet op, daar word je echt gestoord van in je hoofd!
Natuurlijk worden je problemen niet minder maar, het geeft echt zoveel rust in je hoofd.
Het kan je helpen de juiste oplossing te vinden voor je probleem.


 

Ik zou zeggen; open je notitieboekje en vertel hoe je dag was. Ben je boos? Schrijf op waarom, wat je wilt dat er veranderd. Sluit af met een passende, vrolijke, positieve tekst en leg het weg. Succes verzekerd!

Welke manier gebruik jij om van je af te schrijven?

Handtekening happiness

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge