DIY | String art skull

DIY string art

In een creatieve bui of zit om iets nieuws aan je muur te hangen maar, wil je er niet teveel aan uitgeven? Dan kun je string art maken! Binnen no time heb jij je favoriete quote of plaatje aan de muur hangen. Doordat Dylan gek is op skulls, heb ik een skull gecombineerd met string art! Kijk je mee naar deze DIY string art skull?

Wat heb je nodig voor een skull string art:

∞ Grote plaat. (bv; van de gamma of je kan een canvasdoek gebruik en achterkant opvullen met piepschuim)
∞ Voorbeeld van een tekst of plaatje.
∞ Verf in de kleur die jij wilt.
∞ Spijkers.
∞ Draad.
∞ Hamer.

IMG_2026   IMG_2031

Let op: Dylan heeft op zijn werk de plaat voor mij geverfd/gespoten. Als jij dus de plaat nog moet verven doe je dit als allereerste.
Ik heb 4 a4tjes aan elkaar geplakt, zo had ik een A2 formaat.
Ik heb dit gedaan door het plaatje op een A4 zo groot mogelijk te maken in word.
Hierna heb ik het plaatje gekopieerd in paint en heb daar in vieren geknipt.
Zo heb ik op elke A4 blad één stukje van de skull. Zoals je hieronder ziet.
De skull heb ik uitgeknipte en aan elkaar geplakt. Dus als een soort puzzel.

skull diy IMG_2029
Nu is het een kwestie van spijkers in de plaat slaan. Ik heb dit gewoon langs de rand gedaan. Wat je ook kan doen is een stuk over houden, dus niet netjes uitknippen. En dan gewoon op de rand de spijkers erin slaan. 

IMG_2032 IMG_2033

Als je alle spijkers er in hebt geslagen (houd rekening met zo’n 250 spijkers!) haal/scheur je de tekening eraf. Bij mij ging die makkelijk omdat, ik er omheen had geslagen en niet erop. Je krijgt dan eigenlijk al een heel goed voorbeeld van een skull!

IMG_2034 IMG_2035

Nu kun je het draad gaan spannen. Ik heb het slalommend gedaan en eerst omgetrokken.
Kijk ook naar de dikte van je draad. Ik had vrij dun draad en heb het ook 5x omgetrokken.
Als je dit helemaal hebt gedaan is het een kwestie van kriskras door elkaar spannen.
Ik heb trouwens wel eerst alles verticaal gedaan en daarna pas kriskras door elkaar gespannen! Het is maar net wat je zelf mooi vind.

IMG_2038

Het uiteindelijke resultaat:

IMG_20501

En wat vinden jullie van string art? Welke creaties willen jullie gaan maken?

Deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge