Verzorging

Sponge me Brighten

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn stage een aantal hele leuke cadeautjes. Hier zat dus onder andere ‘Sponge me’ brighten in. Ik wist op dat moment niet zo goed wat het was, maar er werd mij verzekerd dat als ik even ging googlen, ik meteen wist wat de sponge me inhield. Vandaag wil ik mijn ervaringen delen met jullie delen over de sponge me brighten!

sponge me brighten

Waar komt de Sponge me Brighten vandaan?

De sponzen worden gemaakt op de Jeju eilanden in Korea. Volgens Sponge me is die één van de laatste plaatsen die nog niet vervuild is. De sponzen zijn voor 100% gemaakt van kojac poeder. Konjac is een groente die in Japan groeit.

De Konjac wortel groeit op de Jeju eilanden in het wild of in speciale Konjac boerderijen op hoge vlaktes. Konjac poeder bevat 97% water en 3% fiber. Hierdoor is er volop hydratatie en wordt het natuurlijk verrijkt met Eiwit protein, koolhydratenn, ijzer, fosfor, koper, zink, vitaminen A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C en Foliumzuur. Konjac poeder is vrij van parabenen, sulfaten en phthalates.

Ze verkopen zes verschillende soorten:

  • Renew, voor de rijpere huid. Deze reinigt diep en geeft een mooie gezonde teint.
  • Detox, voor de vette huid. Met houtskool voor een diepe reiniging en antibacteriële werking. Tevens ook voor mannen geschikt.
  • Gentle, voor de babyhuid of gevoelige huid. Extreem zacht voor de huid, houdt de natuurlijke PH in balans.
  • Oil control, voor de gecombineerde of vette huid. Verfijnt de poriën en absorbeert vuil, vet en bacteriën.
  • Brighten, voor de gevoelige huid. Zuivert en verzacht, zelfs voor de meest gevoelige huid zoals die met exceem of rosacea.
  • Hydrating, voor alle huidtypen. Reinigt en verzorgt tegelijk.

harde sponge me

Ik heb dus de Brighten versie. Ik heb dan niet een extreem gevoelige huid, maar ik vind hete niet erg dat hij voor de gevoelige huid is. De Sponge me brighten is gemaakt van roze klei.  De roze klei zorgt ervoor dat de huid elasticiteit vooruit gaat en zorgt voor een frisse tint. Hij moet mijn bloedcirculatie bevorderen en daarmee mijn huid laten stralen.

droge sponge me

Het zakje ziet er toch onwijs cute uit?! Als ik de spons uit de verpakking haal is hij onwijs hard. Ik heb hem onder de douche gebruikt en wanneer hij in aanraking kwam met water werd hij langzaam zacht en soepel. De spons kan je dan gebruiken met of zonder reiniger. Ik heb hem gebruikt zonder reiniger want mijn make-up had ik er al afgehaald. Eigenlijk moet je het echt zien als een spons die tegelijkertijd reinigt, je kan er namelijk ook douchegel op doen en hem gebruiken voor je hele lichaam.

Het is belangrijk dat je hem na gebruik hangend laat drogen en dus niet op de wastafel bijvoorbeeld. Ik hang hem in ieder geval aan de douchekraan. Om de week doe ik de spons even ik kokend water zodat hij gesteriliseerd wordt. Na 2-3 maanden is de spons aan vervangen toe.

sponge me brighten

Mijn ervaring

De sponge me spons zorgt voor een korte massage van mijn gezicht. Ik kan nog niet vertellen op het echt effect heeft op de conditie van mijn huid, maar het kleine ritueeltje bevalt me verrassend goed. Wel merk ik dat mijn gezicht een stuk zachter voelt na gebruik. Ik ben dus enorm enthousiast en er is een grote kans dat ik over 2-2 maanden weer een andere spons koop!

De sponge me is te koop bij de Ici Paris XL en kost €9,95 per stuk.

Liefs Beaudine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge