Tijd voor weer een recept! Sambal Goreng Telor alla mamma! Mama maakte heerlijk nasi en hete eieren. Echt een heerlijk recept en daarom wilde ik het heel graag met jullie delen!
Wat heb je nodig?
-8 eieren
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 4 tl sambal oelek
– 2 tl bruine suiker
– 2 el tomatenpuree
– 4 el geraspte kokos
Bereidingswijze:
Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar ze in warm water
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een pan of wok de uienringen lichtbruin.
Voeg de sambal, knoflook, suiker en de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
Voeg 3 dl (300 ml) water toe en laat het geheel 4 minuten doorkoken.
Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
Zet in de eieren een kruis, zodat de smaak er beter intrekt.
Voeg de eieren toe en warm ze ongeveer 5 minuten mee.
Leg de eieren in een diepe schaal en giet de saus eroverheen.
Eet smakelijk!
XX Beaudine
No Comments