Persoonlijk

Plannen doe je zo! Met tips & tricks!

plannen doe ik zo!

Sinds ik weer aan een studie ben begonnen, weet ik maar al te goed hoe belangrijk plannen is! Vanaf volgende week heb ik weer regelmatig toetsen en begint over twee weken alweer de derde periode! Ik wil je graag laten zie hoe ik plan en wat voor mij werkt.

plannen doe je zo

Om te beginnen maak ik gebruik van Google agenda. Ik heb daar verschillende agenda’s: Beaudine, Blog, Deadline school, Prive, school en taken. Mijn blog agenda gebruik ik om tijd in te delen zodat ik een artikel kan maken. Mijn school en deadline agenda gebruik ik om school in te plannen en deadlines. Mijn prive agenda is eigenlijk alles wat ik anders doe zoals; eten bij mijn moeder of sporten. Het is niet dat ik vergeet om bij mama te eten, maar ik kan dan niet andere dingen inplannen, daarom staat het erin.

De roze is mijn agenda waarmee ik plan. Dus wanneer ik iets ga doen of iets moet leren. Zoals bijv. een NL toets. Hiervoor moest ik gewoon leren en dus heb ik die 3 keer ingepland. Op maandag was ik vrij en dus kan ik dan een heleboel doen.

Het weekend plan ik vaak vrij, ik doe dan zoveel dingen en bekijk echt waar ik zin in heb.

Eigenlijk ben ik nog opzoek naar een andere methode. Het is namelijk zo dat ik google agenda ook op mijn Iphone gebruik, hier staat ook mijn rooster in. Ik plan nu dus eigenlijk twee keer school in. Dit zie ik dus ook op mijn telefoon. Eigenlijk vind ik dat een beetje onhandig.

plannen middels een to-do list

Daarnaast gebruik ik een boekje waarin ik mijn to do’s inzet. Ik zit op dit moment aan het einde van de periode en hierdoor heb ik een aantal dingen die ik moet maken en leren. Bovenaan staan de vakken en die streep ik door met een marker. Eronder staat wat ik moet inleveren met de vakcodes. Ik weet wel ongeveer wat ik per vak moet doen dus dat schrijf ik er verder niet bij. Ow en wanneer ik iets afheb kras ik het lekker door want dat geeft een goed gevoel.

Tips & Tricks:

 • Geen jezelf de ruimte om even wat anders te doen. Ik leer echt geen 5 uur achter elkaar. Tussendoor teken ik even voor een ander vak bijvoorbeeld.
 • Wordt niet boos als je je to do list niet heb gehaald. Probeer gewoon de volgende keer breder te plannen.
 • Bedenk wat voor jou haalbaar is.
 • Relax!

En dan is het nu weer tijd om te gaan leren!

Hoe plannen jullie het liefst?

Lots of love,
Beaudine

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  24 januari 2017 at 10:08

  Ik vind Google Agenda ook erg handig, al heb ik maar één agenda en gebruik ik verschillende kleurtjes per categorie. Zo zet ik bv. optredens in het rood, activiteiten zoals etentjes en shoppen met m’n moeder in het blauw en werkgerelateerde dingen in het grijs. Een blogkalender heb ik niet, al ga ik daar eens iets voor op papier zetten. Eerst wat ideetjes opdoen!
  Jessica J. blogde onlangs over: My scentful life #38 • Verjaardagen en dompers op de feestvreugdeMy Profile

  • Reply
   Beaudine
   24 januari 2017 at 10:10

   Ik wist helemaal niet dat je één agenda kon gebruiken ervoor en dan dus meerdere kleuren. Ik ga dat eens uitzoeken! Ik ben benieuwd naar je blogagenda!

 • Reply
  Marguerita
  30 januari 2017 at 08:58

  Handig. De google calendar heb ik voor mijn laatste baan aan moeten maken en daarna eigenlijk niets meer mee gedaan. Ik heb voor mijn blog nu een papieren agenda waar ik mijn artikelen en wat weektaken in plan. Dan nog de familieplanner voor ons gezin, daar staan ook de belafspraken en blogevents in. Dan heb ik nog een excellijst in zoho waar ik al mijn nog uit te voeren reviews plan, facturen administratie van advertorials doe en toezeggingen in plaats. Ik moet eigenlijk ook bonnetjes en uren gaan administreren. Heb al wel een sheet voor aangemaakt, maar nog niet echt mee bezig gegaan verder.
  Marguerita blogde onlangs over: Creatief voor de #dremelhetzelf campagneMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge