Personal talk | School en werk

Hee Hallo! Eigenlijk is het te lang geleden dat ik een persoonlijke update heb gegeven. Tijd om weer eens lekker over mijzelf te kletsen! Let’s talk about my personal life, want er gaat het een en andere veranderen!

CMD

CMD staat voor Communication and Multimedia Design, de opleiding die ik begonnen ben. Een opleiding waarin je alles leert over usability, interactieve ontwerp en HTML/CSS/JavaScript. Ik heb het er vreselijk naar mijn zin, leer keer op keer nieuwe dingen, ik sta gemiddeld een 7,2 (vind ik prima!) en ik ga met plezier naar school. Toch gaat er wat veranderen… Ik stop.

Dit is natuurlijk niet zomaar besloten. Ik zat even in een diepe put. CMD is namelijk onwijs breed en ik wist al wat ik wilde. Over webdesign werd er maar een klein deel besproken. Je leert wel echt hoe je stappen zet en dat je eerst moet gaan brainstormen, prototypes moet maken en schetsen. Alleen de laatste periode was echt tof. Je eigen portfolio website bouwen. Dat is ook wat ik gedaan heb en ik realiseerde dat ik hier het gelukkigst van werd. Toen ben ik na gaan denken. Is dit wat ik wil, wil ik nog drie jaar keihard knokken? Of ga ik verder kijken?

Solliciteren

Ik wist wel dat ik niet zomaar zou stoppen. Zoals mijn moeder altijd zijn je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Ik ging opzoek naar een baan en paste mijn brieven aan op de bedrijven waarop ik solliciteerde. Precies vorige jaar kon je lezen dat solliciteren echt niet op schoot. Nu had ik opeens twee bedrijven en mocht ik op gesprek komen. Bij de ene was ik door naar de tweede ronde en bij de andere was er maar 1 ronde. Ik heb gekozen voor de baan met één ronde. Ik was daar woensdagmiddag langs geweest en donderdagmiddag werd ik al gebeld of ik wilde starten.

Ik ga werken als content beheerder bij Zitmaxx wonen. Een bedrijf met meubilair. Hier ga ik alle foto’s bewerken en schrijf ik de stukjes die bij het product horen voor op de website (dit ligt veel meer, bij wat ik wil). Immers bewerk ik nu ook foto’s en schrijf ik stukjes. En dan gaat het heel hard. Ik mag nog twee weken genieten van mijn mini vakantie en dan ga ik 40 uur aan de bak!

En dan

Eigenlijk ga ik eerst kijken hoe die 40 uur werken verlopen, vervolgens wil ik na de zomervakantie een thuisstudie beginnen en dan echt alleen het webdesignen. Dat is wat ik wil en wat ik op dit moment graag wil doen.

Welke baan zou jij het liefste willen uitoefenen?

Liefs, Beaudine

Deze artikelen al gelezen?

20 reacties

 1. Respect voor je keuze om te stoppen! Blijven doorgaan met de studie was een veilige keuze geweest, maar dit is wellicht veel beter voor jou!
  Webdesign is natuurlijk ook super tof…
  Succes!

 2. Wat een goede beslissing! En gefeliciteerd met je baan! Ik ken Zitmaxx, dus ik ben benieuwd! Ik heb verschillende favoriete baantjes, die ik eigenlijk het liefst afwisselend uitvoer. Haha…

 3. Succes en wat een lef zo’n keuze! Ik ben zelf ook snel aan het werk gegaan en later genoeg bijgeleerd wat echt passend was. In de praktijk leer je toch het meest!

 4. Wauw moedig dat je stopt. Ik heb dit ook gedaan tijdens mijn studie kleuteronderwijs om toch kinderverzorging te gaan studeren. Niet iedereen begrijpt dat maar gelukkig dat je ouders je wel steunen. Mijn droomjob zou schrijfster zijn en daar ben ik al hard mee bezig. Door middel van mijn blog maar vooral door vaak verhalen te schrijven. Op een dag kan ik misschien ooit een boek uitgeven.

 5. Het is inderdaad niet zo gemakkelijk om te beslissen welke richting je uitgaat. Ik heb ook eerst jaartje iets anders geprobeerd, dat dan toch niet mijn ding bleek te zijn.

  1. Ik zat op de haagse hogeschool in Den Haag, maar ik ben er meegestopt. Het is echt een super leuke opleiding, maar ik weet al wat ik wil en binnen CMD was dat maar een klein deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge