Zwangerschap

Ons ziekenhuis avontuur.

Dinsdag was het weer echo tijd. Omdat mijn vriend geen vrij kon nemen ging mijn lieve vriendin Beaudine mee. En wat hebben we gelachen.

Samen naar de echo.

Mijn vriend heeft vorige week maar twee dagen gewerkt. Dit komt omdat hij een betonblok op zijn voet heeft gehad. Na een avondje ziekenhuis kwam er uit dat het gelukkig niet gebroken was. Hierdoor moest hij echter wel een dagje vrij nemen. Hij kon dus helaas deze week niet nog een keer vrij nemen. Daarom ging mijn lieve vriendinnetje beaudine mee.

Omdat ik nu in het ziekenhuis een afspraak had moesten we een stukje rijden. Met Jayden was ik onder controle in het Groene hart ziekenhuis in Gouda, En daar wil ik graag weer heen. Dus hup in de auto Jayden bij mijn moeder gelaten en wij gingen op pad!

Op naar het ziekenhuis.

Onderweg kreeg Beaudine een beetje snelweg vrees. Gelukkig was het een klein stukje over de snelweg. Ze deed het natuurlijk super goed. Maar we hebben wel gelachen, want ik zat haar wel een beetje te pesten.

Toen we bij het ziekenhuis aankwamen (zonder TomTom ik wist gewoon de weg nog.) moesten we de pakeer garage in. Eerst gingen we nog bijna de verkeerde garage in, omdat we via de achter ingang binnen kwamen. (Wist ik veel dat zo een ziekenhuis verschillende ingangen had.) hadden we de goede pakeer garage gevonden was het super DRUK! Er reeden nog 3 auto’s voor ons en we gingen steeds hoger en hoger de garge in. Sommige auto’s gaven elkaar niet de tijd om uit te rijden dus het was even een zooitje. Uiteindelijk kwamen we boven op het bak 7 hoog! Zouden we toch nog optijd zijn! Moesten we ook nog met de trap naar benden. Ze hadden wel een lift maar die was helemaal aan de andere kant. Dus we konden net zo goed met de trap gaan want dat was naast de auto. Eenmaal benden vergat Beaudine de laatste traptree en viel ze door haar enkel! Konden we bijna door naar de gipskamer haha!

Eenmaal de ingang gevonden van het ziekenhuis moest ik nog even snel een nieuwe ziekenhuis pas aanvragen. Want ik kon de mijne niet meer vinden en die moet je elke afspraak laten zien. Snel naar de afdeling want we hadden nog 3 minuten. De afdeling was gelukkig snel gevonden. Snel aangemeld en we konden plaats nemen in de wachtruimte. Ik had om 3 uur een afspraak werd ik pas half 4 geholpen!

Eindelijk binnen.

Binnen moest ik allemaal vragen beantwoorden om me dossier aan te maken. Me bloeddruk werd gemeten die was helemaal goed gelukkig. En er werd het een en ander uitgelegd. Omdat ik met jayden aan hebt einden van me zwangerschap een hoge bloeddruk had moet ik dit keer met 26 weken om de week komen. Om me bloeddruk in de gaten te houden. Ook word ik goed in de gaten gehouden of ik geen zwangerschap suiker krijg. (Met Jayden moest ik bloedprikken en dan een heel vies drankje drinken en 2 uur later weer bloedprikken, was niet te doen!) gelukkig mag ik dit keer thuis nuchter prikken en dan moet k heel de dag prikken en bijhouden.m

Toen was het echo tijd! Ik mocht lekker gaan liggen kreeg lekkere kouwe gel op me buik gekwakt. En we konden opzoek naar de baby. De baby lag heel laag en wou niet op de foto haha. Omdat de baby op zijn kop lag kregen we hem niet goed in beeld. Wel zagen we heel mooi zijn ruggengraat en en ribben. Ook de onderkaak van de baby zagen we. En die ging op en neer. De gynaecoloog vertelde dat hij/zij aan het drinken was, Super leuk om te zien! Toen hadden we nog even ze hartje gehoord en klopt ook super. Toen was het weer tijd om te gaan helaas. Ik zei nog “het is maar goed dat ik thuis niet zo een apparaat heb.”

Bloedprikken.

ik moest een nieuwe afspraak maken voor over 4 weken. De vrouw bij de balie vertelde dat ik nog bloed moest prikken dus kreeg ik ook gelijk een verwijzing voor. Het was al iets over 4 uur en ik kon nog bloedprikken. Dus dat ging ik gelijk doen. Ik zei tegen Beaudine ” het zal vast het druk zijn einde van de dag.” Kwamen we daar aan.. heel de wachtkamer was vol! Ik pak een kaartje en ik was nummer 14 ik zag op het bord nummer 5. Dus ik zei nog “oh dat gaat wel snel” waarop Beaudine zei ” lieve schat ze zijn bij nummer 5 om je aan te melden. Daarna moet je nog opgeroepen worden en daar zijn ze bij nummer 1!” Oeps dachten we toen. Maar we bleven toch zitten want ik moest toch een keer bloedprikken.

Toen was ik aan de buurt bij de balie. Moest ik ook nog mijn urine afgeven. En dat was niet zo makkelijk als normaal. Want ze wouden “schone” urine. (Ik had daar nog nooit van gehoord!) ik moest me eerst dus wassen met water en een gaasje dan moest ik een beetje in de wc plassen dan snel in het potje en weer uit plassen in de wc. Het schijnt dus dat n middelste plas het schoonste is. Het was even een gedoe. In de wc stond een kastje daar moest je het potje inzetten. Ik moest best wel lachen van al die potjes op een rij. Toen was ik gelukkig snel aan de buurt om te prikken en dat ging in 1 keer goed. Normaal ben ik lastig te prikken.

Op naar huis.

snel naar de uitgang snel naar de auto en op naar huis! De garage uit ging iets beter dan de garege in. In de auto hadden we het er er hoe bijzonder het was om een baby zo te zien. En helaas geen foto omdat de baby niet wou. Dus Beaudine had geluk dat ze mee was! En natuurlijk was het super gezellig!

 

Liefst Joanna!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge