Lifestyle

Nieuwe vs oude Instagram

nieuwe vs oude instagram

Ik moest er ook aan geloven; de nieuwe update van Instagram stond voor mij klaar!  Benieuwd wat ik er van vind? Hoe bevalt mij de nieuwe update?

oude instagram

De oude Instagram kennen we allemaal. Het bekende blauw/zwarte uiterlijk, de blauwe kleur voor links en de mooie witte feeds die zo goed tot hun recht kwamen bij het blauw/zwarte uiterlijk!

nieuwe instagram mei 2016

Ik moest er aangelopen. Het was tijd voor de update! Op mijn stage vroeg ik al of er een nieuwe social media kanaal was, ik herkende het namelijk niet.

Instagram heeft een nieuw icoontje (daar kijk ik nog veel te vaak overheen), het nieuwe uiterlijk instagram is meer grijs/wit/zwart. De links onder je foto zijn nog wel blauw, de namen daarentegen zijn zwart. Ook het bewerken van je foto’s is anders; als je een bepaald element hebt gebruikt komt er een zwarte stip onder te staan.

nieuwe instagram mei 2016

Wat vind ik ervan?
Het nieuwe icoontje beloofde veel goeds; kleur! Toen ik de app opende viel dat goede gevoel meteen weg! Waarom zo grijs/wit? Ik volg een heleboel accounts die onwijs hun best hebben gedaan om een mooie witte feed te creëren, helaas valt dat nu enorm weg! Waarom? Zo zonde als men er echt heel veel energie in heeft gestoken. Daarnaast vind ik het bewerken van foto’s nog niet lekker werken. Als je een bepaald procent wilt hebben, moet je heel veel moeite doen. Daarom bewerk ik mijn foto’s ook niet in Instagram.
Ik moet dus echt heel erg wennen aan de nieuwe lay-out van Instagram. Ook moet ik opzoek naar een nieuwe manier van fotograferen; ik wil namelijk heel graag dat mijn account eruit springt duh!

Hoe vind jij de nieuwe lay-out van Instagram?

See you next time,
Beaudine

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Catherine
  16 mei 2016 at 13:00

  Ik moest heel erg wennen aan de nieuwe lay-out! Nu voelt het onderhand langzaam aan weer een beetje vertrouwd, maar het is wel heel erg kil en minimalistisch geworden vind ik. Achja, het is wel een stuk moderner!

 • Reply
  Fleur
  16 mei 2016 at 16:07

  Hmmm ik vind het witte juist wel mooi!
  Het geeft wel iets van rust en een strakke uitstraling in plaats van twee harde kleuren!
  Al moest ik ook inderdaad wel even zoeken toen ik foto’s probeerde te bewerken, maar als je het eenmaal door hebt is het bijna weer als vanouds!
  Fleur blogde onlangs over: Fotografie | Waarom RAW fotografie geweldig isMy Profile

 • Reply
  Sabine
  17 mei 2016 at 00:27

  Ha ik wist niet eens dat er een nieuwe versie was. Die heb ik dus nog niet. Zal binnenkort dan wel automatisch geupdate worden. Wel jammer dat er zo ontzettend veel veranderingen zijn trouwens. Ik ben er net achter hoe deze helemaal werkt, straks weer opnieuw beginnen dus…
  Sabine blogde onlangs over: Zelf vegetarische kaas maken: zó doe je dat!My Profile

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  17 mei 2016 at 23:31

  Hmm, ik heb niet zo heel veel last van de nieuwe layout. Wat ik wel heeeel vervelend vind is dat Instagram ineens, net als Facebook, gaat bepalen wat ik wel of niet zie. Ik wil gewoon alles zien van alle accounts die ik volg, en niet een geselecteerd gedeelte door Instagram!
  Anne – Ditisanne.nl blogde onlangs over: Dit Is Mijn Week! Van tennis, een heerlijke avond en vakantie in zicht!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge