Persoonlijk

De nadelen van het dragen van een pruik.

MAC lipstick Pink Nouveau

Dit is misschien wel het allermakkelijkste om over te praten. De vorige keer had ik het over de voordelen van het dragen van een pruik. Dat was pittig en lastig. Want laten we eerlijk zijn: ik draag geen pruik omdat ik het zo leuk vind… Maar vandaag mag ik lekker mijn mening uiten over de vreselijke nadelen.

Ze zijn duur.
Laten we maar met het aller ergste beginnen: Een pruik kost tussen de €1700,- en de €2400.-. Dat is natuurlijk gigantisch duur! Kom op zeg! Niet iedereen heeft er het geld voor. Via je zorg verzekering krijg je maar een deel terug, ik weet dat het meeste wat je terug krijgt €1300,- is… Het minste is €350,-…..  Dus je betaald nog een hele hoop eigen geld! Belachelijk toch?

Dure shampoo’s.
Nou de prijzen van de pruiken zijn belachelijk, maar wat dacht je van de shampoo’s? Ik betaal €80,- per shampoo en conditioner. En wat dacht je van andere toevoegingen zoals; een balsem of oil? Dan kan je ook weer denken aan €40,-. Ik ben dus €200,- kwijt aan shampoo. Doe toch even normaal denk ik dan wel eens!

Aangekeken worden.
Ik zwem met een badmuts en je merkt gewoon dat je altijd wordt nagekeken. Ik weet niet of het echt zo is, maar het voelt echt alsof er mensen elke dag weer naar mijn hoofd kijken. Zal het dan komen omdat mijn make-up zo perfect zit? Of omdat ik dan toch een pruik draag?

Harde wind.
Mijn pruiken zitten niet vast op mijn hoofd. Een dagje uitwaaien op het strand? Neeuh, dat doe ik maar niet. Ik weet zeker dat hij dan wegvliegt. Ook achtbanen zijn een hell, ze vliegen zo weg!

Bad hairday.
Ook ik heb ze! 100%! En wat dacht je van: Je haar zit perfect, maar je moet naar bed! Jep, it’s me!

Geen haarlak.
Ik gebruik geen haarlak, mouse of gel. Dit komt eigenlijk omdat ik het daarna weer kan gaan wassen. Opzich geen punt, maar dit doe je niet zo snel als je fles €80,- kost!

Te warm.
Zo’n ding op je hoofd is belachelijk warm! Jemig! Gelukkig heb ik dan het voordeel dat ik hem nog lekker af kan doen! Dit doe ik dan ook als ik gewoon lekker in de tuin zit: Tsjakka.

Pluisjes.
Achter op de pruik zit een hard randje, waar je hem strakker aan kan trekken. Helaas is dat randje ribbelig en daardoor zitten er altijd pluisjes vast van mijn sjaal. Niet bepaald een lekker idee. Ohh, en dat randje kan ook nog een pijn doen in je nek! Struggles

Of ik blij ben met mijn pruik? Dat zeker wel! Er zitten alleen echt nadelen aan en dat is soms zo zuur! Je hebt ook pruiken die opgeplakt zijn, waardoor je wel kan zwemmen met een pruik en lekker kan uitwaaien. Ik heb ook zo’n pruik gehad, maar helaas erg slechte ervaringen meegehad. Ach ja ik neem mijn pruik maar voor lief! Ik ben een gezond en gelukkig meisje en dat is denk ik het aller belangrijkste!

See you next time,
Beaudine

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Marjoleinee
  20 april 2016 at 20:44

  Zo klinkt een pruik toch ineens minder fijn, ik vind die van jou wel prachtig!
  Marjoleinee blogde onlangs over: Aliexpress Liquid Lipstick / LipglossMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge