Food

Mayonaise dip variaties

kitchen happiness | mayonaise variaties

Toen ik gisteravond in de keuken stond om een lekkere dip te maken, bedacht ik mij ineens dat er zoveel meer mogelijkheden waren. Ik keek in het keukenkastje en de ene na de andere variatie kwam in mij op! Kijk je mee naar talloze mayonaise variaties!

Knoflook mayonaise

knoflook mayonaise

Ik denk dat voor velen dit wel een favoriet is. Het enige wat je hoeft te doen; een beetje knoflook door je mayonaise te roeren. Ook is het lekker om er een beetje peterselie aan toe te voegen!
Lekker bij: vlees, op je broodje, als dip of gebakken aardappeltjes!

Pesto mayonaise

Je kan natuurlijk zelf pesto maken of voeg wat pesto aan je mayonaise toe! Super lekker.
Lekker bij: zalm, kip, spiesjes van mozzarella en tomaatjes of als dip!

Yoghurt mayonaise

Het kan zijn dat je mayonaise te sterk vind, om mayonaise wat minder sterk te maken of juist frisser roer je yoghurt, mayonaise, olijfolie, water en zout en peper door elkaar. En voila je yoghurt mayonaise is klaar!
Lekker bij: de salade, als dip, kip of een lekker stuk vlees!

Citroen mayonaise

Wil je een nog frissere variant van mayonaise? Voeg dan citroensap en eventueel citroenschil toe aan je mayonaise. Ook lekker om hier ook peterselie aan toe te voegen!
Lekker bij: allerlei soorten vis, op je broodje of door de aardappelsalade ( als basis)!

Kerrie mayonaise

kerrie mayonaise

Kerrie wordt heel vaak gebruikt als dip bij rauwe groente, ik heb er gewoon krokante sticks aan toegevoegd. Om de smaak van kerrie goed naar voren te laten komen, kan je het beste een beetje kerrie en olijfolie verwarmen in een koekenpan. Laat dit afkoelen en voeg de kerrie bij de mayonaise. Je zal merken dat de smaak nu veel meer naar boven komt.
Lekker bij: rauwe groenten, bij je favoriete broodje of in gevulde eieren (dit doe ik meestal op verjaardagen)!

Tzatziki

Voeg bij je mayonaise dun geschilde komkommer (zonder zaadjes), griekse yoghurt, knoflook en wat zout en peper toe. Eventueel kan je er nog wat muntblaadjes en citroensap aan toevoegen.
Lekker bij: giros, rosbief, vlees of als dip!

Pikante mayonaise

Super lekker om gewoon wat sambal aan je mayonaise toe te voegen. Super snel klaar, maar zorgt wel voor een lekkere pittig tintje
Lekker bij: vlees, als dip of op je broodje!

Welke variant lijkt jullie erg lekker? Hebben jullie nog een andere variatie van mayonaise?

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge