Persoonlijk

Ja, ik ben onzeker. Maar ik vind dat het mag! Maar ik ga dit doen en ik kan dit!

paaldansen

Bij paaldansen denk je meestal aan sexy en geil. Dit is niet wat het eigenlijk voor mij is, paaldansen is namelijk in mijn ogen een sport. Met paaldansen gaat het vooral om techniek, kracht is niet altijd van toepassen. Het is vaak maar net hoe jij je arm of been ‘knelt’.

Zo deden we de handstand tegen de paal aan (op je onderarmen en op je hoofd), op een gegeven moment moest ik mijn hoofd optillen en naar de paal kijken…. Wat mij toen overkwam… Ik spande mijn schouders niet aan en daardoor viel ik om haha! Zo is het dus onwijs belangrijk dat je ook gewoon goed aanspant. Ook is het zo dat wanneer je in een zithouding zit, je echt je heup naar binnen ‘gooit’, doe je dat niet dat glijd je met gemak naar beneden.

Trainen in een kort broekje en een mouwloos shirt

Nu is het dus zo dat je veel met techniek doet, je huid moet in contact komen met de paal dat houdt in dat wij trainen in een kort broekje en een mouwloos shirt/ of sporttop. Oké, dat vond ik schrikken, lees ik nu een kort broekje? Zo’n eentje die die je zomers veel ziet? Ja, Beaudine je zal er aan moeten geloven! Een kort broekje en een mouwloos shirtje. Voor de warming-up mag je gewoon een legging of joggingbroek dragen en die heb ik dus ook over mijn korte broekje. Verder droeg ik een gewone bh en een sporttop. Ik had nog geen sporttop/sportbh omdat ik niet zeker wist of ik ermee door zou gaan.

Na 4 weken vond ik het nog altijd spannend. De meiden om mij heen hadden korte Braziliaanse broekjes en korte topjes aan. Hoe moest ik dat ooit gaan doen? Ik schaam mij namelijk onwijs… Ik schaam mij voor mijn littekens die ik heb, ik heb namelijk echt een litteken op mijn buik van ongeveer 25 cm, ohhh en laat ik niet de stomme littekens vergeten boven mijn borsten… Nee, ik voel mij er niet prettig bij maar ik weet wel dat er ooit een tijd moet komen dat ik het wel aantrek.

paaldansen

Ik ga het doen!

Ik heb namelijk een korte sporttop/sportbh gekocht. Een korte! Ja, een korte. Wat ik persoonlijk had bedacht: ik doe de korte sporttop onder mijn andere sporttop en na verloop van tijd doe ik het shirtje uit en kan ik gewoon in mijn korte sporttop paaldansen.

Ja, ik ben onzeker. Maar ik vind dat het mag! Maar ik ga dit doen en ik kan dit!

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Patricia
  4 december 2015 at 13:01

  Wauw, super knap van je dat je je over de onzekerheid heen hebt kunnen zetten! Ik heb paaldansen ook nog op mijn ‘bucketlist’ staan, maar ik vind het echt nog te eng. Je hebt trouwens een prachtig figuurtje, dus ik vind persoonlijk dat je daar ontzettend trots mag en kan zijn. De littekens vielen me niet eens op totdat ik las dat je ze had, dus hopelijk zegt dat genoeg 🙂
  Patricia blogde onlangs over: DVD Review: La Loi du Marché + Winactie: maak 3x kans op de DVDMy Profile

  • Reply
   Beaudine
   4 december 2015 at 15:14

   Wat lief! Dankjewel! Ik kan het echt onwijs aanbevelen, je krijgt er zoveel zelfvertrouwen door! Die littekens zijn soms wel een dingetje. Zeker ook met zwemmen.Op een gegeven moment kan ik mij er wel overheen zetten, maar soms….. 🙂

   • Reply
    Patricia
    4 december 2015 at 16:14

    Je bent in ieder geval op de goede weg en ik hoop dat ik in de toekomst net zo dapper als jou kan zijn en in veel te weinig kleding aan zo’n cursus kan gaan beginnen 😉
    Patricia blogde onlangs over: DVD Review: La Loi du Marché + Winactie: maak 3x kans op de DVDMy Profile

    • Reply
     Beaudine
     4 december 2015 at 16:47

     Ik doe erg mijn best inderdaad! Ik heb nu gewoon mijn oranje shirtje er nog overheen. Er komt echt wel een tijd dat ik met alleen een sportbh aan de slag ga!

 • Reply
  Sabine
  4 december 2015 at 16:52

  Wat tof dat je dat doet! Een vriendin van mij heeft eens en proeflesje gedaan en zei dat het megazwaar was haha. Echt topsport! Stiekem zou ik het ook wel eens willen proberen, gewoon één keertje. Maar durf toch (nog) niet. Niet het in die kleding zijn, want ik ga wel naar de sportschool, maar meer dat ik me vreselijk lomp zou voelen aan die paal haha. Iedereen kan het vast veel beter dan ik denk ik dan 🙂 Ik ben echt niet lenig namelijk… Jij zit er trouwens heel goed uit moet ik zeggen! Echt stoer van je en hoop dat je er nog lang plezier in zult hebben!
  Sabine blogde onlangs over: De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin!My Profile

  • Reply
   Beaudine
   4 december 2015 at 20:51

   Het is ook echt megazwaar! Gisteren heb ik een les gehad en ik zal heel eerlijk vertellen: ik kom niet normaal uit de bank. Alles doet zeer, elke week weer. Maar het geeft mij ook het gevoel dat ik echt heel veel gedaan heb en dat voelt goed! Ik ben ook niet heel lenig wel sterk (ik heb aan wedstrijdzwemmen gedaan). Maar in ieder geval kan ik het je echt aanbevelen! Liefs!

 • Reply
  Bjarne-Vidar
  4 december 2015 at 17:10

  Mag ik even zeggen dat je een prachtig lichaam hebt?

  • Reply
   Beaudine
   4 december 2015 at 20:52

   Dank je wel lieverd ♥♥♥

 • Reply
  Iris
  4 december 2015 at 17:46

  Ik paaldans gewoon in een singlet. Die gaat pas uit zodra ik echt met mn buik aan de pal moet hangen, verder niet.
  Braziliaanse broekjes dragen wij ook niet hoor haha! Ik train soms alleen draaien in mn lange sportkeuring. . Je moet gewoon lekker doen waar je je goed in voelt. Maar goed dat je deze stap hebt gezet!
  Iris blogde onlangs over: Excuses don’t burn caloriesMy Profile

 • Reply
  Tirza
  4 december 2015 at 20:12

  Tof Beaudine dat je dat durft! Wees trots op jezelf! 😀 liefs!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge