Persoonlijk

Ik heb die ene rotziekte overwonnen

kanker wilms tumor

Hoe moeilijk ik dit ook vind, ik vind gewoon dat ik eerlijk moet zijn tegen jullie. Ik heb echt heel lang getwijfeld maar vandaag vertel ik deel 1 van mijn levensverhaal.
Op 30 mei 1994 om 16.11 uur werd ik in Apeldoorn geboren. Ik was een rustige baby, sliep na 2 weken ’s nachts door, had als 3 jarige leeftijd waterpokken en ging op mijn 4e naar de kleuterschool. Ik was een lieve en gelukkige kleuter. Totdat ik opeens een knobbel had. Mijn leven en het leven van mijn ouders veranderden in een nachtmerrie!!

1998

In augustus 1998 mocht ik naar de kleuterschool.
Na 6 weken merkte mijn moeder dat ik een knobbel in mijn buik had. De huisarts stuurde mij naar het ziekenhuis en die stuurden mij gelijk weer door naar het AMC in Amsterdam.  Daar kregen mijn ouders te horen dat ik een tumor had in mijn linker nier. Gelijk de volgende dag kreeg ik chemo. Volgens de artsen was het een makkelijke tumor die goed te behandelen was.

IMG_3014

Intensive Care werd een vaste plek.

Van alle chemo’s werd ik goed ziek en dit was weer niet goed voor de aanstaande operatie. In totaal ben ik in mijn leven 7 keer geopereerd soms met hele heftige reacties waarbij IC (Intensive Care) een vaste plek werd voor mij. Wat dus een makkelijke tumor was werd een tumor met ongekende gevolgen.

Artsen wisten niet wat ze moesten doen met mij en welke chemo ik het beste kon hebben. Doordat ze zomaar iets gedaan hadden, waarbij ze dachten dat het zou helpen, werd ik alleen maar zieker. In totaal lag ik ruim een jaar in het ziekenhuis, waarbij ik 3 keer op het IC lag omdat het zo slecht met mij ging. Ik had een mooie, lange bos krullen maar, helaas door alle chemo’s en bestralingen ben ik die kwijt geraakt.

IMG_3027

30 cm grote litteken.

Ik had veel vocht in mijn buik, dit was niet zo goed voor mijn andere organen. Ook mijn milt was aangetast en deze werd ook verwijderd evenals mijn nier.

Verder heb ik een grote litteken van ongeveer 30 cm over mijn buik. Heel veel verdriet en ongeloof, ik ben niet veel naar school geweest. Eigenlijk kan je zeggen nooit. Ik kreeg wel school in het ziekenhuis maar, dat is niet te vergelijken met school in een klas met vriendjes en vriendinnetjes.

IMG_3015
IMG_3032
Misschien snappen jullie nu nog meer dat ik achter de quote : ‘Enjoy the little things in your life’ sta. Volgende week staat deel 2 online. Helaas kon ik dit niet allemaal in één keer vertellen!

Liefs Beaudine

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Annemieke
  25 juni 2015 at 21:16

  Ik ben hier nu voor het eerst maar tjonge, wat heftig..
  Kan me zo goed voorstellen dat je zo in het leven staat achteraf, wat knap dat je dit deelt en wat een power dat je het hebt overwonnen!
  Annemieke blogde onlangs over: Kookboek: Koken tussen vulkanenMy Profile

 • Reply
  Bianca
  26 juni 2015 at 06:25

  Jeetje Beaudine, wat een heftig verhaal! Je hebt een zware jeugd achter de rug. En wat sta je positief in het leven. Inspirerend! Ik hoop dat al je toekomstdromen mogen uitkomen! SUPERLEUK om je blogs te lezen. Tnx 🙂
  Bianca blogde onlangs over: Slaap, waar ben je nou? #nachtoudersMy Profile

 • Reply
  Romy
  26 juni 2015 at 13:32

  Wat knap dat je dit durft de delen, dat vergt veel moed. Een heftig verhaal zeg… Kan mij niet voorstellen in wat voor ’n nachtmerrie het hele gezin beland. Ik lees het volgende deel weer mee.
  Romy blogde onlangs over: Bijtketting van Teething Bling + winactieMy Profile

 • Reply
  Mery
  26 juni 2015 at 20:40

  Lieve Beaudine, ik kan het me nog herinneren alsof het gisteren gebeurd is. En ik vind je zo’n enorme kanjer dat je het nu aandurft om met je verhaal naar buiten te komen, Supertrots op je meis xxxxx

 • Reply
  De volgende bom… Alopecia | Happiness by Beaudine
  2 juli 2015 at 09:22

  […] Ik heb die ene rotziekte overwonnen […]

 • Reply
  Amina
  4 december 2015 at 23:53

  Jeetje Beaudine! Wat heftig! Maar wat een mooie boodschap heb je: enjoy the little things! Dikke knuffel van mij!!!

  • Reply
   Beaudine
   5 december 2015 at 00:09

   Dank je wel meis! Echt lief!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge