Blogger things

Hoe maak je een Flat-lay foto

Een week geleden wist ik niet eens wat een flatlay was. Ik kreeg een compliment via mijn stage bij SomethingNewFashion. Ik had een productfoto gemaakt en via Instagram kreeg ik hier een compliment over: ‘Love the flat lay 😍’. Ik heb even gegoogled en kwam erachter dat een flatlay dus een foto van bovenaf was! #oeps. Maar vandaag wil ik jullie vertellen waar ik zoal rekening mee houd bij het maken van een flatlay

Kleurschema.

Zorg voor een bepaald kleurschema. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor wit & roze en voor wit met marble. Zo kun je dus eindeloos variëren. Het is maar net wat jij terug wilt laten komen. Zorg wel dat je dezelfde kleurtoon gebruikt, bij pastel kan niet opeens een felle kleur tussen zitten.

Thema.

Bekijk van te voren welk thema je wilt laten zien. Wil je een foto maken van je zomerse dag naar het strand, dan kies je voor je slippers, je zonnebril, je zonnebrandcrème, je hoed, je camera etc. Ik noem maar wat, maar bedenk wel dat je je thema aanhoudt. Een paraplu (voor de regen) hoort dus niet op je flat lay!

how to flat lay op instagram

Minimaliseren.

Check altijd of het allemaal niet te druk wordt. Houd het wit en clean. Minimaliseer dus echt. Wat is het beste dat past bij de foto of wat wil je nu echt laten zien?

Tijd voor creativiteit!

Tijdens een flat lay is er genoeg ruimte voor creativiteit. Je kan alles recht leggen (echt recht) of je kiest voor iets speelser flat lay(schuin). Wat wil jij laten zien? Wil je laten zien dat je creatief bent dan hoeft niet alles recht. Wil je bv je Instafeed strak en clean hebben, dan is alles recht leggen misschien een optie?

how to flat lay op instagram

Creeer je eigen style.

Wees jezelf dat is het allerbelangrijkste! Ben je geen fan van lipstick, leg die dan ook niet op je foto vast. Lust je geen koffie, maar wel thee? Zorg dan dat er gewoon een kop thee op de foto staat! Ben je fan van zwart/wit? Ga dan niet aan de slag met kleur. Houdt je foto clean. Natuurlijk kun je wel experimenteren; wit met rood of appeltjes groen kan hartstikke leuk staan!

En dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Heb je een flat lay gemaakt. Tag mij op Instagram @beauvanzoeren. Ik ben benieuwd naar jullie flat lays!

See you next time,
Beaudine.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mariska
  23 februari 2016 at 14:21

  Ik vind het een heel leuke ‘stijl’ flatlays! En wow, achtergrond kleuren maken dus veel verschil. Ik houd het zelf op wit, het makkelijkst :p
  Mariska blogde onlangs over: Catrice Luxury nagellak | ReviewMy Profile

  • Reply
   Beaudine
   24 februari 2016 at 11:38

   Ik ben ook voor het witte, maar zo kon je wel goed zien wat het verschil was en dat je goed kan werken met kleur! X
   Beaudine blogde onlangs over: Mijn Blond Amsterdam stash #1My Profile

 • Reply
  Kimberly
  23 februari 2016 at 17:33

  Heb me er ooit zelf aan gewaagd, maar mij ligt het toch niet hoor. Misschien nog eens proberen met jouw tips?

  • Reply
   Beaudine
   24 februari 2016 at 11:39

   Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik heb het ook echt niet direct ‘onder de knie’ gekregen. En probeer veel te spelen met kleur! X
   Beaudine blogde onlangs over: Mijn Blond Amsterdam stash #1My Profile

 • Reply
  Kimberly
  24 februari 2016 at 11:46

  Doe ik!!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge