Interieur

Hoe werkt snapchat?

Na mijn blogs over wat is Pinterest en alles wat je moet weten over Whatsappen, ga ik het vandaag hebben over Snapchat. Wat is snapchat? Wat is er zo leuk aan n de handig tips & tricks! Lees je mee?

Ik maakte Snapchat aan nadat het helemaal in was, ik deed er niet zoveel mee en stuurde af en toe een fotootje naar vriendinnen. Ja een fotootje dat is het eigenlijk. Je stuurt een foto naar de door jouw uitgekozen persoon(en). Super leuk! Inmiddels hebben bloggers ook snapchat ontdekt en krijg ik regelmatig een snap van hele lieve bloggers.

Hoe werkt snapchat nou?

Eigenlijk helemaal niet moeilijk! Maar dat zeg ik, iemand die bijna 24 uur samen met haar telefoon is… Als je het gele spookje aan hebt geklikt. Begint gelijk je camera te ‘draaien’. Tijd om eens te kijken wat we daarna kunnen doen. De grote ronde knop is voor het maken van foto’s als je die knop ingedrukt houdt kan je een filmpje maken. Links staat een klein vierkantje; hier staan al je foto’s die je hebt gekregen van je vrienden. Rechts zie je 3 kleine korte streepjes; daar kom je in de verhalen terecht. Deze foto’s zijn van al je vrienden en blijven 24uur beschikbaar.

IMG_4330

Hoe zit dat nou met ‘vrienden’?

Vrij simpel, iedereen kan je vriend zijn. Op het beginscherm vind je een spookje (bovenin in het midden), als je daar op klikt kan je zien wie jou toegevoegd heeft of kan je vrienden toevoegen. Zoals ik al zei iedereen kan je vriend zijn. Je kan ze toevoegen op gebruikersnaam, vanuit je contacten, met een snapcode of mensen uit de buurt! Ja in de nieuwe update kan je mensen toevoegen die in de buurt wonen/zijn. Het is mij nog niet gelukt, maar oefening baart kunst.

Tips & Tricks | Instellingen

Oké, stel je voor je bent lekker aan het kletsen met vriendinnen en je hoort je telefoon gaan: ‘Hé, een snap!’ Je opent de app, klikt op de foto en kletst weer met je vriendinnen. Chips!! Snap gemist! *zucht*
Er bestaat nu een instelling dat je de snap opnieuw kunt afspelen. *whoop whoop* Ga hiervoor naar het snapchat icoontje > tandwieltje > beheren > Opnieuw afspelen aan.

Ohh en voor ik het vergeet zet meteen de filters ook aan! Dat zijn toch weer extra aanvullingen! Als je een foto hebt gemaakt en je swipt naar rechts vind  je een aantal filters, temperatuur en km/u.

foto gemaakt? Ennu..

Je kunt er een leuke tekst bij verzinnen bij de T. Of maak een tekening bij het potloodje. Ook kun je instellen hoelang iemand de foto kan zien. Vaak heb ik hem op 10 seconden staan, maar 5 kan ook. Vind je je foto nou zo leuk? Sla hem dan meteen op in je foto album! Helemaal tevreden? Klik gauw op het pijltje voor verzenden. Al je vrienden aanvinken and FINISHED!

IMG_4329

ééN nadeel…

Er iets waar je gewoon gelijk rekening mee moet houden. Je gebruikersnaam kan je niet meer veranderen. Zo heb ik de beaaudiinee. Ohhh waarom ook alweer? Simpel weg omdat ik dat leuk vond. Helemaal praktisch is het niet! Bedenk dus van te voren een goede naam, want je zit eraan vast!

Symbooltjes

Super leuk natuurlijk die symbooltjes, maar wat betekent het? Nou eigenlijk heb ik hier al een keer over geschreven dus ik wil je graag door linken naar die post! Lees hier meer over Snapchat & symbooltjes.

Ik hoop dat ik jullie een klein beetje heb geholpen!
Laat even weten in de comments, welke app jij graag meer uitleg over wilt!

Veel liefs,
Beaudine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge