Lifestyle

hoe overleef ik de hittegolf

Ik kon niks beters bedenken als EINDELIJK die hittegolf waar ik zo lang op zat te wachten. Op naar uren in de zon liggen, zwemmen en genieten. Maar wat valt het mij afentoe tegen zeg!

 

Opzich ging het nog wel. Dinsdag vond ik het heerlijk weer. Ik kon buiten zitten en genieten, zelfs savonds ging het echt prima! Tot ik moest werken van 15.00-17.00 uur. Ik zat die 2 uurtjes lekker koel binnen, maar toen ik buiten kwam kreeg ik zo’n verschrikkelijke klap. Het zweet brak me uit! Ik ben gauw naar mijn schoonmoeder gereden en heb daar in het zwembad gezeten.

Woensdag was ik vrij! Gelukkig dacht ik, want dat kan ik gewoon lekker rustig aan doen en afkoelen in het zwembad. Eigenlijk ging dat prima. Alleen ’s avonds vond ik temperatuur veel benauwder als overdag. Minpuntje, maar he ik heb niks te klagen!

Het belangrijkste is eigenlijk:

Drink genoeg

Dit kan gewoon water zijn, maar ik doe ook veel water met citroen of blauwe bessen.

Eet voldoende

Lekker koud stuk watermeloen en sla je lunch en avondeten niet over. Omdat je geen zin hebt om te koken!

Doe rustig aan.

Je kan wel uitgebreid alles opruimen, maar dan blijf je het bloedheet houden. Stel die dingen even uit. Of ruim ’s morgens op.

Alle ramen en gordijnen dicht.

Ik weet het het is heerlijk om je ramen te openen wanneer de zon schijnt, maar doe je dit de hele dag dan wordt je huis vanzelf bloedheet en kan je ’s avonds niet in slaap komen!

Heel veel succes en geniet van de warme dagen!

Liefs Beaudine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge