Blogger things

Hoe bewerk ik mijn foto’s #3

Als blogger ben je heel erg afhankelijk van het weer. ’s Avonds filmen en foto’s maken zit er niet in. Zodra het schemert of grauw is buiten, stopt het maken van foto’s al direct. Maar hoe doe ik dat nu als het een dag is met heel veel regen en weinig zon? Bij mij werkt het zo; als ik aan het werk ben, is het super mooi weer. Ben ik vrij, dan is er vaak geen zon te bekennen. Ook maak ik vaak foto’s als er niemand thuis is, ik lig namelijk vaak in de meest on-charmante houdingen ooit!

Vandaag is deel 3 aan de beurt van: ‘hoe bewerk ik mijn foto’s ?’ Mijn eerste foto van elk blog artikel, is gemaakt met canva.com en een klein beetje picmonkey. Vandaag leg ik jullie uit hoe ik dat altijd doe! Deel 1 of Deel 2 gemist?

canva.com

Voor canva heb je een account nodig, maar dat is het zeker waard. Zodra je een account hebt gemaakt kun je aan de slag. Ik kan via Design school > turorials leren hoe canva werkt en één ding is zeker het helpt heel erg als jij al deze tutorials volgt want zo weet je direct hoe je canva het beste kan gebruiken.

canva

Wat gebruik ik het meest?

Vaak gebruik ik de Facebook cover. De afmetingen zijn 851 x 315 px. Zoals ik in deel 2 al heb uitgelegd, ik zorg dat mijn foto’s 750 px lang zijn.

canva1

Zodra ik op Facebook cover heb geklikt, zie je verschillende soorten lay outs. Vaak gebruik ik noodle market en die daaronder. Deze zorgen er namelijk voor dat de plaatjes ook een beetje hetzelfde zijn. Met een blauwe wazige tint.

canva4

Ik upload een foto via uploads en dan sleep ik hem naar cover waar ik meer bezig ben. NIET klikken, maar slepen!
Zodra ik dat gedaan heb verander ik de tekst of verwijder ik alle tekst en rommel ik wat via Tekst. Daar zorg ik uiteindelijk voor een resultaat dat ik tevreden ben. En dan is het tijd om te downloaden. Ik download hem in mijn desbetreffende map en zorg dat ik de naam verander.

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Kijk vooral bij de Canva academy en ga er lekker mee puzzelen!

Welke bewerkingsprogramma’s gebruik jij? En wat vond jij van deze 3 delige uitleg artikelen?

XX Beaudine

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lisa
  15 september 2015 at 20:09

  Leuk artikel! Ik gebruik zelf altijd Picmonkey, maar ik vind het echt super vervelend dat je de laatste tijd voor zoveel dingen moet betalen! En laten dat nou net de dingen zijn die ik vaak gebruik… *zucht*. Ik hoop binnenkort een professioneel programma aan te kunnen schaffen 🙂 Liefs

  • Reply
   Beaudine
   15 september 2015 at 20:25

   Hi Lisa,
   Ik gebruik ook vrij veel picmonkey. Tegenwoordig ook veel canva. Heb jij al iets gehoord over piZap? Werk jij daar al mee? XX Beaudine

  Leave a Reply

  CommentLuv badge