Blogger things

Hoe bewerk ik mijn foto’s #2

Als blogger ben je heel erg afhankelijk van het weer. ’s Avonds filmen en foto’s maken zit er niet in. Zodra het schemert of grauw is buiten, stopt het maken van foto’s al direct. Maar hoe doe ik dat nu als het een dag is met heel veel regen en weinig zon?

Bij mij werkt het zo; als ik aan het werk ben, is het super mooi weer. Ben ik vrij, dan is er vaak geen zon te bekennen. Ook maak ik vaak foto’s als er niemand thuis is, ik lig namelijk vaak in de meest on-charmante houdingen ooit!

Vorige week heb ik al verteld, hoe ik mijn foto’s bewerk voor mijn blog. Vandaag leg ik uit hoe ik mijn foto’s bewerk op mijn iPhone voor Instagram, Twitter en Facebook.
Ohh en weet je wat het leuke is? Heb jij een Samsung telefoon? No problemo de meeste apps die ik gebruik zijn in zowel de play store als de app store te vinden.

Let op: ik heb hier geen foto’s van, maar zodra je de apps Picsart heb geïnstalleerd en mijn blog ernaast houdt. Weet je precies waar ik het over heb!

het begin.

Vaak schiet ik mijn foto’s in de vierkant modus, easy en super handig. Via alle apps inclusief Instagram zelf, zoek ik een leuke en passende filter uit. Vaak gebruik ik via Instagram: Lark, Reyes en Juno en via picsart; Dodger en Drama. Zodra ik dat heb gedaan, sla ik de foto op en open ik Instagram. Daar voeg ik helderheid toe en stel ik hem scherp. Nog even een screenshot en op naar Picsart. Hier open ik de screenshot en crop ik de foto. Ik klik 1:1 aan en crop hem nog iets kleiner en dan is hij klaar en druk ik op het vinkje.

border.

Als je mij volgt op Instagram, kan je hebben gezien dat ik de laatste paar weken er voor zorg dat ik de foto’s redelijk clean zijn; helder, licht en een witte rand. De witte rand doe ik bij border. Outer border zet ik op 20 en wit, inner border zet ik op 0 en opacity op 25. Mijn outer border is altijd 20, zo zijn mijn foto’s altijd van de zelfde grote.

mask.

Als je nu gesnuffeld hebt op mijn Instagram. Zie je dat ik ook gebruik maak van bokeh overlays. Ook dit doe ik in Picsart. Bokey 2,3,12,13 en 21 gebruik ik het vaakst. Bij hue kan je de kleur aanpassen, maar vaak  gebruik ik de standaard bokehs hue. Opacity staat 9 van de 10 keer op 255. Zo is mijn foto iets waziger.

Nu is het tijd op de foto te uploaden naar Instagram, Facebook en twitter en klaar is Kees!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden en ik
hoop dat je met smart zit te wachten op deel 3.

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mandy
  8 september 2015 at 15:08

  Leuk om te lezen hoe anderen hun foto’s bewerken 🙂 Zo zie je maar dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn haha
  Mandy blogde onlangs over: Comfortabele truien voor de herfst & winterMy Profile

  • Reply
   Beaudine
   8 september 2015 at 15:12

   Ik heb persoonlijk ook andere manieren gehad. Maar nu gebruik ik deze manier gewoon heel erg veel. Ja, er zijn genoeg mogelijkheden!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge