DIY

DIY | Aan de slag met de CocoPPa app

Vandaag een kleine DIY die iedereen met een smartfoon kan doen. Ik ga het hebben over de app CocoPPa. Dit is een app waarbij je je icoontjes kunt veranderen, leuke wallpapers kan uitzoeken en eigen icoontjes kan maken. Super leuk om te doen! Ik ga het helemaal stap voor stap uitleggen

app

IMG_2945
Allereerst download de CocoPPa app. Ik heb zelf een Iphone maar, hij is ook voor android te downloaden en die zal niet heel anders werken gok ik.
Met de CocoPPa app kan je je icoontjes wijzigen, i.p.v. een saaie instagram, facebook etc. kun je dus alle icoontjes maken die je wilt!

IMG_2946 IMG_2948

Als je de app opent kom je terecht op het eerst plaatje. Je kunt kiezen voor de hot icoontjes, dan krijg je alle icoontjes die veel likes krijgen.

zoek IMG_2947

Als je op het vergrootglas drukt kon je bij: Search Conditions. Hier kun je aanvinken welke app icoon je wilt veranderen en in welke kleur hij moet zijn.

IMG_2949 IMG_2950

Ik koos voor Instagram en de kleur groen. Aangezien ik gek ben op mintgroen. Nu vind CocoPPa alle groene Instagram icoontjes. Kies het icoontje dat je leuk vind en druk die aan.

IMG_2951 IMG_2952

Ik koos voor dit Instagram icoontje. Druk nu op download. Dan krijg je het tabblad Edit Shortcut. Je kunt hier de naam van de app invullen of je kunt drukken op het app icoontje, Instagram als voorbeeld.

IMG_2953 IMG_2954

Vul nu de naam in van de app. In mijn geval Instagram en druk op OK. Nu word je doorgestuurd naar safari en moet je op het knopje in het midden van je scherm drukken.

IMG_2955 IMG_2956

Als je daarop gedrukt heb, krijg je een knop te zien: Zet in beginscherm. Ook hier moet je op drukken. Check even of de naam van de app er goed in staat en druk op voeg toe.

IMG_2957
Tadaaa nu staat mijn nieuwe instagram icoontje op mijn bureaublad! Zoals je kan zien dat ik mijn whatsapp heb veranderd en ook mijn icoontje van mijn blog.

IMG_2958
En zodra je op het app icoontje drukt, wat jij hebt aangemaakt, kom je in de app!!

Zouden jullie de CocoPPa ook downloaden en welke icoontjes zou je willen veranderen?

Handtekening happiness

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Michelle
  26 mei 2015 at 12:33

  ik heb hem net gedownload, ben benieuwd!

  • Reply
   Beaudine
   26 mei 2015 at 14:17

   Ben heel benieuwd wat je er van vindt!

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  26 mei 2015 at 12:37

  Wat super leuk 😀 Ik kende dit nog niet, maar ik wil dit ook zeker op mijn mobiel gaan zetten!
  Laura – Dagelijkse hap blogde onlangs over: Pittige feta-omeletMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge