Lifestyle

Alles wat je moet weten over whatsapp

Whatsapp is voor mij wel de meeste gebruikte app. Ik app even met mijn moeder of Dylan. Elke dag gebruik ik whatsapp eigenlijk wel. Ik heb hier een paar tricks voor whatsapp op een rijtje gezet, die jou misschien nog meer kunnen helpen om het leukste uit whatsapp te halen 🙂

Untitled

Gratis bellen via Whatsapp
Iphone gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar voor ons is het nu eindelijk ook zo ver. Tegenwoordig kun je bellen met Whatsapp. Geen gerommel meer met belminuten etc. Wel vind ik dat ze er nog genoeg aan moeten doen. Ik heb namelijk het probleem dat ik anderen in de verte hoor en met een echo, maar ik mag niet mopperen: het begin is er! Bij mij staat dit icoontje rechts bovenin het chat scherm.

IMG_3043

Whatsappen via je computer
Een half jaartje geleden ben ik overgestapt van Iphone naar Samsung en kon ik op een gegeven moment whatsappen via de computer. Ideaal gewoon. Ik vind typen op een computer anders als typen op een telefoon en zo kon ik hele verhalen vertellen en goed uitleggen wat ik bedoelde. Nu ik weer terug ben gegaan naar mijn Iphone (deze maakt super foto’s) mis ik het whatsappen via de computer wel. Tja Iphone gebruikers moeten gewoon een stuk meer geduld hebben!

Naamloos

Foto’s niet automatische opslaan
Tot grote spijt heb ik 1,5 jaar geleden een Iphone genomen met 8 GB geheugen. De medewerker van Vodafone zei dat dat meer dan genoeg was.. Echt hoe stom kon ik zijn. Ik was daarom ook heel snel klaar met mijn Iphone en heb ik een Samsung gekocht. Toch miste ik hem wel en ben ik de Iphone weer gaan gebruiken. Ik heb een beetje gekeken wat er zoveel geheugen at. Dit was grotendeels mijn foto’s en apps. Ik heb nu ook mijn foto’s niet automatische opgeslagen, zo kan ik zelf zeggen welke foto ik wel of niet in mijn telefoon wil hebben. Ga hiervoor naar instellingen > chatinstellingen > bewaar ontvangen media aan/uit. Eén keer in de zoveel tijd verwijder ik alle chats en ben ik dus alle gesprekken en foto’s kwijt. Opgeruimd staat netjes. Welkom nieuw geheugen voor nog meer apps en foto’s!

IMG_3064
Vinkjes uitzetten groen of blauw
Wat was er een ophef over zeg. De blauwe vinkjes… Met de blauwe vinkjes kun je checken of de ontvanger je bericht heeft gelezen. Ik let er niet zoveel op. Maar er is dus een mogelijkheid om de vinkjes uit te zetten.  Ga hiervoor naar instellingen > account > privacy > leesbewijzen uit/aan. Eén nadeel zet je de vinkjes uit zodat niemand kan zien of het bericht gelezen is? Helaas zie jij dan ook niet of de ontvanger het bericht heeft gelezen.

IMG_3067
Onbekend zijn in groepsgesprekken
Ik kan mij voorstellen dat je het soms niet fijn vind om zichtbaar te zijn voor bv. onbekende of je liever onbekend bent in een groepsgesprek. Ook dit is gewoon mogelijk! Ga hiervoor naar instellingen > account > privacy. Hier kan je instellen wie jouw profielfoto mag zien, wie je status mag zien en wie mag zien wanneer je voor het laatst gezien bent. Je kunt hier namelijk kiezen tussen ‘iedereen’, ‘mijn contacten’ of zelfs ‘niemand’ waardoor jij zo onbekend kan zijn als je zelf wilt.

IMG_3066
 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  alexa
  26 mei 2015 at 00:03

  ahh hele goede tips, alleen dat met die blauwe vinkjes vind ik ergens wel chil want dan weet ik of iemand het gelezen heeft en wanneer ik online ben geweest mogen ze ook wel zien. Ik mis alleen een knop dat je bij groep gesprekken de afbeeldingen niet op hoef te slaan. Va vriendinnen wil ik ze nog wel hebben maar niet van alles en iedereen en ga het niet uitzetten omdat ik het van een bepaalde groep niet meer wil ontvangen!
  alexa blogde onlangs over: MintMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge