Persoonlijk

Aanrader | Het meisje met negen pruiken

Het boek meisje met negen pruiken heb ik ooit geleend van mijn buurvrouw. Ik heb hem gelezen en vond hem zooo verschrikkelijk mooi! In het boek vertelt Sophie over haar strijd tegen kanker. Toen ze kaal werd besloot ze een pruik te kopen maar haar eerste pruik vond ze veels te ouderwets. En dus ging ze naar theaterwinkels om nog acht andere pruiken te kopen. Iedere pruik gaf haar een andere persoonlijkheid. Ze gaf elke pruik een naam, die paste bij de persoonlijkheid: Oema, Pam, Stella, Blondie, Daisy, Platina, Bébé, Sue en Lydia.

1001004005532600

Sophie, 21 jaar oud, die aan het begin van een nieuwe levensfase -één die de mooiste uit je leven moet zijn–hoort dat ze kanker heeft, en een groot gevecht aan moet gaan om te voorkomen dat het niet nu al haar einde zal worden. In Meisje met negen pruiken vertelt zij over het 54 weken durende proces dat ze doormaakt, om de kanker in haar lichaam tegen te gaan. Vooral in het begin is alles nog onzeker. Sophie zal een jaar vol chemo, infusen, dokters, pruiken, en vooral veel kanker in gaan, om uiteindelijk zonder verder te kunnen leven.

MeisjeMetNegenPruiken

In het boek zitten 10 foto’s van het meisje met 9 verschillende pruiken en 1 met haar eigen korte haar

Aan haar dagboek vertelt ze met een lach en een traan alles wat ze doormaakt in en rondom die tijd. Dokterintriges, geroddel van zusters, dansen in de nachtclubs, daten met bagage en pruiken shoppen, ze passeren één voor één de revue. Daarnaast praat ze, althans zo lijkt het, met hetzelfde gemak over de gewenning, doodgaan, chemokuren, bestraling, eenzaamheid, kaal worden, haar angst, pijn en verdriet en alle andere verschrikkelijke dingen die bij kanker om de hoek komen kijken.

In 2013 werd het boek verfilmd in het Duits: Heute bin ich blond. Internationaal heet de film: The girl with 9 wigs.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge