Food

Gevlochten brood met nutella

Wat was het afgelopen zondag toch heerlijk weer! Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten. Ik was vrolijk, blij en had overal zin in! Ik besloot een heerlijk vlechtbrood te bakken met Nutella! Want wie houd er nu niet van Nutella??

Ik vind brood uit de broodbakmachine echt niet lekker. Toen ik las dat je het ook in de oven kon maken wilde ik het wel eens proberen.

Wat heb je nodig?

– Koopmans mix voor witbrood
– 275 ml water
– 20 gram boter (op kamertempratuur)
– Pot Nutella
– Bloem voor op het aanrecht

Bereidingswijze:

1. Doe in een beslagkom de mix en de boter en voeg het water toe.
2. Ik heb het gewoon met de hand gedaan. Aan het begin blijft het vreselijk plakken maar je moet gewoon doorgaan met kneden.
3. Vorm het deeg tot een bal. Laat het deeg in de kom en dek deze af met vershoudfolie.
4. Nu kan het 15 min. rijzen. NIET in de koelkast gewoon lekker op het aanrecht laten staan!
5. Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol nu het deeg tot je een vierkant/rechthoek hebt.
6. Smeer nu voldoende Nutella over het deeg heen. Zorg dat je overal even veel hebt.
IMG_1614
7. Rol nu het deeg op tot je één grote rol hebt.
8. Laat het begin dicht maar snij hem daarna doormidden. Ik heb het zelf met een broodmes gedaan!
IMG_16162IMG_1618
9. Sla nu de stukjes elke keer over elkaar heen.
10. Leg de vlecht op de bakplaat.
11. Over het vlechtbrood leg je een schone theedoek want het moet nu 45 min. rijzen.
12. Na 25 min. heb ik de oven aangezet op 200 graden.
13. Na 45 min. bak je het brood onder in de oven op ongeveer 25 min. gaar en bruin. Ik heb zelf bij 15/20 min. even gekeken hoe ver het brood bruin was.
14. Nu kan je heerlijk genieten van vlechtbrood met nutella!
 IMG_1630

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge