Blogger things

5 Tips om een blogdip te overwinnen

Een blogdip is het naarste wat je overkomt, in het blogwereldje. Maar wat doe ik tegen een blogdip? Ik geef je 5 tips om een blogdip te overwinnen! Ik zeg keihard: ‘Weg met die blogdip!’

Zoek uit wanneer je de meeste inspiratie hebt.

Voor mij is dit ’s avonds na 21.00 uur. Ik vraag de laatste tijd veel aan Dylan of hij niet toevallig wilt gamen. Zo kan ik in ieder geval rustig mijn inspiratie opschrijven. Het komt ook wel eens voor dat ik op zaterdagavond opeens boven ben en dan is zo de ene na de andere blogpost bedacht. Het is wel echt 100% noodzaak dat ik per direct naar boven ga om het op te schrijven. Als ik het kwijt ben, dan ben ik het ook echt kwijt!

Zorg dat je 2 weken vooruit plant op papier en een paar dagen uitgeschreven hebt.

Ik werk dus 2 weken vooruit op papier. Gewoon zodat het een rode draad is voor mijn blog. De artikelen typ ik 2 dagen vooruit en zo schuif ik dus nog een heleboel met artikelen. Ik vind dat ik niet verplicht ben echt die twee weken aan te houden. Ik weeg vaak de artikelen af. Twee keer achter elkaar een persoonlijk artikel komt bijna niet voor!

Ga mee met dagen als kerst, sinterklaas, Valentijnsdag etc.

Vorige week heb ik twee artikelen geschreven voor de grote Pietenschool. Super leuk vond ik het om te doen. Ik heb dan misschien geen kinderen, maar ik ben wel gastouder en als gastouder ben je ook bezig met knutselen en spelletjes. Misschien weet je wel hele leuke cadeautjes voor kerst of heb je een onwijs leuke DIY gemaakt!

Leg je lat niet te hoog, maar verleg wel je grenzen.

Aan het begin schreef ik de ene na het andere blogartikel, ik had op een gegeven moment echt drie weken voor uit gewerkt. Zeven dagen per week. Ik werd ziek en daar gingen mijn drie weken…. Daarna kwam ik zonder inspiratie te zitten. Ik ben toen terug gegaan met vijf artikelen per week (elke werkdag). Toen ik mijn pols gebroken had, ging het allemaal ook niet zo lekker. Ik nam een maand(!) rust en daarna ben ik verder gegaan van om de dag naar vijf per week. Je bent echt niet verplicht om elke dag een artikel te publiceren. Wat veel niet weten is dat er zat achter de schermen gedaan wordt. Foto’s maken, bedenken, drie keer nalezen, bewerken en pas daarna komt publiceren! Ik kan echt een paar uur bezig zijn met één artikel. Soms heb je een artikel waarbij je geen foto’s hebt en dan heb je wel een artikel, maar zonder foto’s zijn mijn artikelen niet compleet.

Verander van omgeving.

Ik blog vaak op de bank, maar soms wil het mij wel helpen om is ergens anders te zitten. Zo verhuis ik wel eens naar de tafel (er moet dan wel niemand naast mij zitten) of ik ga boven zitten. Wanneer het stil is, schrijf ik het beste. Ook kan opruimen wel eens helpen, wanneer alles schoon is vliegen de blogartikelen op papier haha!

Wat is jouw tip om een blogdip te overwinnen?

Liefs, Beaudine

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Fleur
  3 december 2015 at 17:53

  Wat een handige tips?
  Toen ik een paar weken een blogdip had, heb ik mezelf even rust gegund om én de zin weer terug te krijgen én uiteraard de inspiratie. Het heeft me twee weken zonder nieuwe blogposten opgeleverd, maar daarna was het wel klaar! En nu loopt alles weer als een trein!

  • Reply
   Beaudine
   8 december 2015 at 00:58

   Ja, geef jezelf vooral rust! Als ik kijk naar de grote bloggers, denk ik vaak dat wil ik ook! Maar 5 minuten later denk ik: Ach, het is zo en het moet wel een hobby blijven! Fijn dat alles weer op rolletjes loopt! Liefs, Beaudine

 • Reply
  Tirza
  4 december 2015 at 09:20

  Wat een goede tips! Ik schrijf meestal het onderwerp op in een boekje en dan schrijf ik het zodra ik tijd heb uit. Maar schrijven omdat het moet werkt inderdaad niet want ik wil ook 100% achter mijn blog staan!

  • Reply
   Beaudine
   8 december 2015 at 00:57

   Nee, je moet zeker niet schrijven omdat het moet! Ik heb echt vaak genoeg pauzes gehad en daarna kon ik weer voor de volle 100% er tegen aan! En vakanties zijn bij mij rust, ik maak mij dan niet druk als er niet elke dag een artikel online staat! Liefs, Beaudine

 • Reply
  Nienke
  8 december 2015 at 00:51

  Deze tips had ik echt nodig! Bij mij werkt het ook altijd als ik net heb opgeruimd, dat maakt ook weer ruimte in je hoofd en dan komen de ideeën naar boven 😀 Super handige tips en leuke post 🙂 Liefs!
  Nienke blogde onlangs over: Introducing My Dream HouseMy Profile

  • Reply
   Beaudine
   8 december 2015 at 00:54

   Super! Fijn als je er wat aan had! Echt bizar dat als het opgeruimd is, je dan weer honderden ideeën krijgt! Liefs Beaudine

 • Reply
  Chris verhoeven
  8 december 2015 at 02:04

  Hoi beaudine, dit zijn inderdaad goede tips.

  Ik kan nog wel een tip toevoegen die mij enorm helpt.

  We bloggen allemaal voor een reden, op het moment dat ik even niks meer weet of geen zin meer heb, stop ik even met alles en ga ik met mezelf in gesprek.

  Ik ga hardop tegen mezelf praten en vertel mezelf waarom ik met bloggen ben begonnen en dan meer mijn einddoel.

  Mijn doel is om tengaan emigreren naar thailand en ik ben mijn blog en alles aan het opbouwen om dat te realiseren.

  Als ik dus de moed in de schoenen heb zitten, bedenk ik van allerlei positieve dingen die gebeuren op het moment dat ik in thailand woon.

  Dus bedenk goed wat je einddoel is en werk van daaruit achterstevoren. Ik blog niet alleen voor de lol. Ik vind het heel leuk om te doen maar als ik niet doorzet zal ik ook niet kunnen emigreren. En dan ook niet een leven op kunnen bouwen met mijn vrouw.

  Als dat niet voor inspiratie zorgt, dan weet ik het ook niet meer

  Groeten chris
  Chris verhoeven blogde onlangs over: Hoe maak je een backup van je WordPress websiteMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge