Blogger things

5 fijne plugins voor WordPress

plugins voor insta

Nu ik al een jaartje bezig ben, ben ik ook wat meer met plugins bezig. Plugin helpen mij ontzettend om mijn blog zo fijn mogelijk te laten lopen. Met plugins kun je zoveel kleine en grote dingen aanpassen aan je blog/website. Daarom wil ik vandaag 5 fijne plugins met jullie delen!

SEO Yoast

Ik begin maar met eentje die vrij bekend is, maar die je zeker wel kan gebruiken! Met deze plugin zie je in één oogopslag wat je moet doen om hoog in google te komen. Aan de hand van stoplichten zie je op je artikel goed is voor Google of dat je het artikel nog wat meer moet optimaliseren. Onder aan je artikel komt de plugin te staan, hier moet je een focus woord invullen en zodra je dat gedaan hebt, komt eronder een tekstanalyse te staan. Probeer met alle artikelen een groen stoplicht te creëren. Voor je het weet kom je hoger in Google en ben je beter vindbaar!

Public post preview

Deze plugin gebruik ik adverteerders of om een voorbeeld te geven van mijn artikel. Wanneer je deze plugin hebt geïnstalleerd komt er rechts bij het vakje publiceren, een extra tabblad. Je vind daarin een vakje waar een linkje in staat. Zodra je die stuurt naar bijvoorbeeld de adverteerder. Kan hij je artikel zien, zonder dat hij gepubliceerd is.

Facebook comments

Sinds ik deze plugin heb geïnstalleerd merk ik dat het voor andere mensen makkelijker is om te reageren. Zo schrijf ik ook alles op Facebook en daar komt ook verkeerd vandaan. Er is natuurlijk niks leukers als comments van mijn lieve lezers. Als ik daarmee het reageren een stuk makkelijker kan maken, waarom dan ook niet?

WP Google fonts

Ik zat heel lang (lees: weken) te puzzelen met mijn lettertype. Ik had een thema gekocht, maar het lettertype beviel mij niet. Ik had geen idee hoe ik dat het beste kon oplossen. Meerdere plugins heb ik geprobeerd, maar geen één werkte. Tot ik bij deze plugin aankwam. Je kunt voor elk element een ander lettertype gebruiken. Zo heb ik voor alle body tags één lettertype, voor h1, h2, h3, h4, h5 en h6 hetzelfde lettertype en ga zo maar door. Als ik mijn lettertype wijzig houd ik de site van google  ernaast en zo weet ik precies welke lettertype welke is. Anders blijf ik maar heen en weer checken. Let wel op: Je kunt hiermee alleen de lettertype wijzigen, geen lettergrootte!

Snapchat Snapcode widget

Naast Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest, is er nu ook een widget voor Snapchat. Laat ik even eerlijk wezen: ik ben gek op Social Media en Snapchat hoort daar nou eenmaal ook bij. De snapchat widget vind je na het installeren in je widgets (duh!). Hier kun je hem toevoegen. Dan hoef je alleen maar je snapcode op te vragen. Als je dat gedaan hebt, verschijnt de widget op de plaats waar jij hem hebt toegevoegd! Zo kunnen je lezers direct zien dat jij snapchat hebt en kunnen ze jou toevoegen. Let’s the party begin!

Met deze 5 plugins ben ik dus heel blij! Welke plugin ga jij gelijk installeren? Of heb je al deze plugins al?

See you next time,
Beaudine

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Sabine
  14 maart 2016 at 18:31

  Ik vind het ook altijd leuk om met plugins te spelen. Ik probeer er wel zo min mogelijk te dowloaden, alleen als het echt nodig is. De plugin die je hebt voor je lettertype bijvoorbeeld, dat kun je veel makkelijker veranderen! Gewoon in je custom CSS, daar verander je in no-time je lettertype, lettergrootte, regelafstand, kleur… alles eigenlijk!
  Sabine blogde onlangs over: Fotoblog: 8 gratis bezienswaardigheden in New YorkMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge