Tag: Bloggers be like!

Via Maris van haremaristeit.nl kwam ik op deze tag uit! Maris heeft deze tag zelf verzonnen en ik vond hem veel te leuk om over te nemen. Ben jij ook zo benieuwd wat het allerleukste is aan bloggen? Of wat mijn kwaliteiten zijn als blogger? Check dan snel verder:

Hoe lang blog je al?
Ik ben begonnen in maart 2015. Na een maandje vond ik het zo onwijs leuk, dat ik een domeinnaam heb aangevraagd. In eerste instantie wilde ik het samen met iemand doe, maar niemand in de buurt had er echt de tijd voor die ik er juist wel 100% in wilde steken! Ik ben heel blij dat ik het nu gewoon zelf doe!

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Allerleukste: De lieve reacties op mijn blog en social media. Daar kan echt niks tegen op! Het is zo fijn als je artikelen gelezen en gezien worden! Er bestaat dan echt niks leukers op de wereld als bloggen.
Het allerstomste is misschien wel als iets niet lukt zoals ik het wil. Neem bijvoorbeeld een recept, dat er niet zo uit ziet als je het wilt hebben. Dan moet je het weer opnieuw maken etc. Bah! Dat is het allerstomste denk ik!

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Kwaliteit: Ik ben een stuk beter geworden in het fotograferen. Dit doe ik nu ook met mijn Canon 1200D en dat iets waar ik heel blij mee ben. Een tijdje geleden was mijn doel: Het ‘witter’ maken van mijn blog en Instagram. Dit is toch wel een beetje gelukt. Vooral Instagram. Met mijn blog ben ik nog heel erg aan het knutselen qua kleuren en het witter maken. En dat is dan ook weer het volgende punt:
Waar kan ik aan sleutelen: Coderen, ik zou zo graag eens een eigen template(thema) willen maken. Of in ieder geval iets meer snappen van die codes! Ik heb helaas nog niet iemand gevonden die mij kan helpen.

head flat lay

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Binnenland: Shifra, Iris en Jaimi.
Buitenland heb ik eigenlijk niet, omdat ik gewoon heel erg veel moeite moet doen om Engels te lezen. Ik lees altijd blogs vanuit bed of wanneer ik iets moeier ben en dan gaat Engels lezen allemaal nog iets moeilijker!

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Over mijn overwinning van een rotziekte.
Hier kreeg niet alleen comments op van vrienden en familie, maar echt mensen die ik niet kende! Dat gaf zo’n fijn en warm gevoel. Echt het gevoel dat je begrepen werd!
Mijn DIY bueau
Ik wilde eindelijk een eigen plekje en toen ik een bureau had gemaakt van pallets werd hij echt vaak gedeeld via Facebook! #happy me!
♥ Gek genoeg ook mijn artikel over Leuke dingen die je kan doen met je vriendin!

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Planning. Bah, wat een rot taak. Ik ben er echt totaal niet goed in. Ik zou zo graag wat meer willen doen met mijn blog. Alleen mijn planning loopt op dit moment echt totaal in het 100 en daar baal ik van!

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Ik heb een aantal recepten op mijn lijstje staan die ik wil maken en over wil schrijven. Achter elke recept staat een bepaald vinkje of tekentje, zo zie ik in één opslag op het recept ’s middags al gemaakt kan worden. I.v.m. het fotograferen! Kan dit niet dan moet het recept helaas nog even wachten tot de zomer.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Voornamelijk zelf! Ik probeer ook altijd foto’s te maken wanneer er niemand thuis zit, ik sta namelijk vaak in de meest gênante posities en ik merk dat wanneer ik foto’s maak als er iemand is. Er 100 keer gevraagd wordt waarom ik het op die ene manier doe. Wel heb ik pas geleden een paar foto’s geschoten met mijn nichtje, zij van mij en ik van haar. Dat was heel leuk om te doen. Dus wie weet worden outfit foto’s straks wel door haar genomen.

20 feitjes over mij

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik denk dat ik wel neig naar lifestyle, food, interieur en persoonlijke blogs. Ik volg er een hele hoop, écht een hele hoop!

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik plan ze wel in, maar ik verplaats ze wel veel. Als ik zo enthousiast ben over een artikel, ga ik daar natuurlijk niet een week mee wachten. Die mag meteen online en dan schuift de rest gewoon een beetje op!

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Social media bijhouden is zo ongelofelijk belangrijk. Nu ik wat meer met Instagram doe, merk ik gewoon dat daar ook een hoop verkeer vandaan komt! Daarom raad ik iedereen echt aan: Wees actief op Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter! Gewoon doen!

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Eigenlijk zijn dit alle lieve berichten die ik krijg! Als jullie een comment geven op mijn blog, ben ik de gelukkigste persoon ever! Nu ik meer likes krijg via Instagram, ben ik echt onwijs trots dat ik het zo geschopt heb! Dat is eigenlijk het mooiste wat er is!

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
In mijn oude template moest ik veel spelen met de groottes van een bepaald lettertype. Nu zijn mijn oude artikelen niet in de staat zoals ik het wil hebben. Ik zie het alleen niet helemaal voor mij om alle 200 artikelen ‘even’ aan te passen… De eerste 100 zijn al wel gedaan dus daar zie je niks van J

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Eigenlijk ben ik vrij eerlijk en open. Om mij heen weten ze van mijn blog, maar ik houd wel rekening mee met het feit dat mensen het niet willen. Over mijzelf ben ik 100% eerlijk. Toen ik vertelde over mijn pruik en mijn ziekte vond ik het echt heel fijn om dat te delen. Zo zie je wel hoe ik echt ben!

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Ik zou dolgraag een keer naar een event willen gaan als blogger! Dat is iets wat ik heel graag zou willen!

See you next time,
Beaudine

Deze artikelen al gelezen?

14 reacties

 1. Hi Beaudine,

  Heb even snel geklikt door een paar artikelen en zag al wat dingen voorbij komen die me raakten. Ik vind het echt heel knap, dapper en bewonderenswaardig dat je zo open en eerlijk je ervaringen durft te delen. Mag je echt heel trots op zijn <3
  En als het coderen je lukt dan mag je daar ook heel trots op zijn, ik laat dit aan anderen over haha 😉

  Bedankt voor het invullen! Op 6 maart publiceer ik een lijst van alle bloggers die de tag hebben ingevuld, dus daar zie je jezelf weer terug.

  Groetjes,
  Maris
  Maris Maria Renne blogde onlangs over: Sapje van Spinazie, Appel en KomkommerMy Profile

  1. Hi Maris,

   Bedankt voor de complimenten! <3
   Coderen kost echt heel veel tijd en doorzettingsvermogen, heb ik het idee! Beetje bij beetje hoop ik er wel te komen!

   Ik ga 6 maart het artikel checken en de andere blogs lezen!

   Liefs, Beaudine

 2. Je hebt er een mooi stukje van gemaakt! Ik heb sowieso al heel veel respect voor hoe je met alles om bent gegaan, de zwaardere dingen. Social media is belangrijk, heb je gelijk in! Instagram en Facebook vind ik zelf het fijnst werken. Ik zou zeggen, ga zo door met bloggen 😀
  Mariska blogde onlangs over: Achter het scherm #3My Profile

 3. Wat een leuke post. Het is altijd leuk om bij te leren over andere bloggers. Ik denk dat ik trouwens één van de enigen ben die nog niet met Instagram is begonnen. Bij mij komt het meeste bezoek van StumbleUpon.

  1. Dank je wel! Ja, klopt! Vind ik ook altijd haha! Ow, ik kan echt niet meer zonder Instagram. StumbleUpon ken ik niet, is dat een aanrader? Kan je dan je eigen posts daarop delen ofzo? Liefs, Beaudine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge